Ben jij student of young professional met interesse in zorginnovatie? Draag jij bij aan de groei van startups in de medische sector (zie hieronder de foto met de 5 start-up winnaars met het bestuur van 2017) en aan een duurzame gezondheidszorg? En wil je daarnaast je netwerk en CV uitbreiden? Solliciteer dan nu voor een bestuursfunctie bij de Sustainable Healthcare Challenge (SHC)!

Wat doet de SHC?
De Sustainable Healthcare Challenge (SHC) is een jonge stichting opgericht door studenten. In 2012 kregen toenmalige studenten farmacie en scheikunde, Jan-Jaap Verhoef en Luuk Veeken, het idee om een bedrijf op te richten dat zich toespitste op de gezondheidszorg. Een derde student, Maarten Boertien, student economie, sloot zich bij het duo aan en met zijn drieën kwamen ze op het idee om een consultancy bedrijf voor studenten op te richten. Om naamsbekendheid te vergaren organiseerden de drie een wedstrijd voor jonge zorgondernemers waarbij zijn hun idee voor zorginnovatie konden pitchen en daarmee financiële en structurele steun konden winnen om hun innovatie te kunnen verwezenlijken. Het idee voor deze wedstrijd kwam voort uit de ambitie van de drie om ondernemerschap in de zorg onder studenten en young professionals te stimuleren.

Verbinden van jonge ondernemers aan het SHC-netwerk
Wij verbinden jonge ondernemers met elkaar én met het SHC-netwerk van professionals. Dit resulteert in bijvoorbeeld coaching, hulp bij het schrijven van businessplannen, financiële ondersteuning, het creëren van mogelijkheden tot klinisch onderzoek, pitchtrainingen en meer.
Het bestuur van de SHC bestaat uit gedreven studenten én young professionals die allen interesse hebben in ondernemerschap binnen de zorg en vol gemotiveerd zijn om daar aan bij te dragen. Besturen van voorgaande jaren zijn op de achtergrond nog altijd betrokken bij de Sustainable Healthcare Challenge om de continuïteit te bewaren en om de lange-termijn visie van de SHC te bewaken.

De SHC heeft een sterke groeiambitie en er zullen de aankomende tijd daarom een aantal bestuurlijke zaken veranderen. Er wordt momenteel volop nagedacht over nieuwe plannen voor volgend jaar en wij nodigen jou graag uit om samen met ons na te denken over de toekomst van onze stichting.

Het bestuur
Het bestuur van de SHC is op dagelijkse basis verantwoordelijk voor alle zaken omtrent de SHC, zoals:
– Organiseren van de evenementen
– Contact met onze partners, support partijen en coaches
– Beheer van onze communicaty van SHC-finalisten, bestuursleden, en oud-deelnemers.
– Verantwoordelijkheid over onze financiën, acquisitie, promotie en marketing

Als bestuurslid in een groep leer je veel van elkaar, maar ook juist mét elkaar. Je zet met je team toffe evenementen neer die start-ups in de gezondheidszorg verder helpen met de realisatie van hun innovatie die impact maken op verschillende stakeholders in de zorg. Denk daarbij aan een start-up die robots creëert voor ouderen of een start-up die de communicatie verbetert tussen verpleegkundigen aan de hand van een platform. Je draagt jouw steentje bij door geweldige ideeën te laten groeien met behulp van partners zoals KPN Ventures en de Rabobank, die tijdens de Challenge op start-ups mogen ‘bieden’ voor financiële en structurele (consult-uren bijvoorbeeld) hulp. Anke Vermeulen, bestuurslid van 2017 vertelt: ‘Ik heb veel geleerd over het speelveld van de gezondheidszorg en alle belangen die meespelen om een innovatie werkelijk te realiseren in de zorg. Het is daarnaast erg leuk om met een groep studenten en young professionals van verschillende studies en achtergronden innovatie in de zorg te stimuleren en om start-ups echt verder te helpen samen met de SHC-partners.’

Hieronder in het pdf vind je een overzicht van de verschillende portefeuilles waarop jij kunt solliciteren. Je kunt ook meerdere voorkeuren hebben. En als je een algemene sollicitatie opstuurt, zullen wij samen met jou gaan kijken welke rol het beste bij jou past.

PDF – Nieuw bestuur gezocht!

Nieuwe sollicitatie deadline (er zijn nog enkele sollicitatieplekken beschikbaar!): 9 juli

10 juli: Sollicitatiegesprekken
11 juli: Sollicitatiegesprekken
17 juli: Sollicitatiegesprekken
18 juli: Uiterlijke mededeling of je bent geselecteerd voor de selectiedag
29 juli van 10.00 tot 17.00 uur: SHC Bestuur Selectiedag

Eind juli/begin augustus: Definitieve selectie van kandidaten voor het nieuwe bestuur!
Het overdrachtsweekend wordt binnenkort bekend gemaakt!

Zie jij jezelf als bestuurslid van de Sustainable Healthcare Challenge? Solliciteer dan nu door je CV + motivatie voor 9 juli te sturen naar marketing@shcbestuur.nl!