Ruim drie jaar geleden zijn wij, Judie Slingerland en Viola van Houwelingen, als studenten Verpleegkunde en Farmakunde begonnen met het bedenken van een oplossing voor een groeiend probleem binnen de gezondheidszorg. Want wat blijkt; de patiënttevredenheid, kwaliteit, doelmatigheid, kostenbeheersing en uitkomsten van de zorg zijn beperkt voor de etnisch diverse zorgvrager. Wij zien een flinke kloof tussen de zorgverlener en patiënt, mede veroorzaakt door taalbarrières en onwetendheid of onbegrip op het gebied van culturele verschillen.

Daarom is BEP applicatie bedacht, de zorgapplicatie die zich richt op het aanpakken van de taalbarrière en het tekort aan culturele competentie van de zorgverleners. Het uiteindelijke doel? Het verbeteren van zorg voor de etnisch diverse patiënt.

Inmiddels is de BEP applicatie volledig ontwikkeld en wordt de pilot in het St. Antonius ziekenhuis op korte termijn afgesloten. 18 maart zal BEP dan ook live gaan zodat deze voor iedere zorgverlener beschikbaar komt!

Met een ruim netwerk en veel gezelligheid is de SHC zeker een pré voor de beginnende start-up. Door de deelname aan de Challenge&Congress zijn wij in contact gekomen met diverse ondernemers, die ons van waardevol advies hebben voorzien.