Wat is de SHC?

De Sustainable Healthcare Challenge is een stichting die jong ondernemerschap in de zorg stimuleert. Dit doen we door evenementen te organiseren die tot doel hebben om jonge ondernemers te inspireren en in contact te brengen met partners en zorgprofessionals, om zo het oprichten van een start-up binnen de zorgsector te stimuleren en te faciliteren.

Visie
Een wereld waarin duurzame gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk is.

Missie
Het inspireren, stimuleren en faciliteren van jong ondernemerschap in de zorg voor een duurzame en innovatieve gezondheidszorg.

Onze aanpak

Inspireren

De SHC inspireert studenten en young professionals om te innoveren en ondernemen in de zorg. Zo zorgen wij voor inspirerende sprekers en discussies tijdens onze events.

Stimuleren

Wij moedigen studenten en jonge ondernemers aan om hun ideeën na te jagen. Door het aanbieden van leerzame workshops en coaches stimuleert SHC innovatie door jonge ondernemers.

Faciliteren

Jonge ondernemers helpen wij op weg in ons SHC traject. Wij bieden onder meer financiële middelen, consultancy uren, workshops en trainingen. Uiteraard denken ook onze partners graag met de start-ups mee!

Verbinden

Ons netwerk is onze kracht. SHC verbindt studenten en jonge ondernemers met partners, supportpartijen, zorgprofessionals en zorginstellingen. Samen sta je sterker dan alleen!

Jan Jaap Verhoef, Maarten Boertien en Luuk Veeken

Historie
De Sustainable Healthcare Challenge werd in 2012 opgericht door een drietal studenten: Jan-Jaap Verhoef, Luuk Veeken en Maarten Boertien. Hun gemeenschappelijke ambitie: het stimuleren van ondernemerschap onder studenten en young professionals. Dit resulteerde in het organiseren van een wedstrijd, waarbij jonge ondernemers hun idee voor een zorginnovatie konden pitchen en daarmee financiële steun, consultancy uren en andere structurele support konden winnen om hun droom te kunnen verwezenlijken.

Zowel onder studenten, jonge ondernemers en zorgprofessionals was de interesse groot. De wedstrijd werd een succes! Sindsdien is de Sustainable Healthcare Challenge uitgegroeid tot een duurzame stichting met drie jaarlijks terugkerende evenementen.