Winnaars & Deelnemers 2016

Onderstaande startups hebben in 2016 deelgenomen aan de Challenge en het SHC-traject

Winnaars 2016

Logo BluemedBlueMed zet zich in voor een betere complexe-wondzorg. De startup ontwikkelt het platform Exsudo, waarmee zorgverleners op een eenvoudige en duidelijke manier wondinformatie en foto’s kunnen opslaan en bekijken. Deze informatie kan vervolgens op een een veilige manier worden gedeeld met andere zorgverleners in de wondzorgketen, bijvoorbeeld wanneer de patiënt wordt door- of terugverwezen. De patiënt zelf kan zorgverleners toegang geven tot zijn gegevens in Exsudo. Bovendien maakt dit platform wondzorgprotocollen inzichtelijker en toegankelijk.

 

 

Logo BluePointBluePoint is een studentenbedrijf dat de kwaliteit van leven met diabetes wilt verbeteren. Een eerste product dat wij ontwikkelen is de Waterproof pump-case, een waterdichte behuizing voor de insulinepomp. Deze behuizing kan gedurende de hele dag gedragen worden. De insulinepomp wordt hierdoor beschermd tegen beschadigingen door water, door stootschade en de insulinepomp wordt opgevrolijkt!

 

 

logo PacmedPacmed is een beslissingsondersteunende tool, gebaseerd op de analyse van anonieme, routine zorggegevens uit de praktijk.Pacmed helpt artsen ervoor te zorgen dat patiënten alleen maar de zorg krijgen die in de praktijk bij vergelijkbare patiënten heeft bewezen te werken.

 

Cora houdt zich bezig met het toegankelijker maken van gerichte zorg voor mensen die mogelijk risico lopen drager te zijn van een erfelijke hartziekte, alswel voor mensen die al bekend zijn met een erfelijke hartziekte. Cora biedt een gebruikersvriendelijk programma aan als aanvulling van de beroeps praktijk van experts in het ziekenhuis – dat mensen door het zorg traject heen helpt en verbind. Unieke is de betrokkenheid van de patient en de familie in het proces en het digitaliseren van delen van het huidige zorgtraject, waardoor meer mensen worden bereikt, het aantal ziekenhuis bezoeken wordt gereduceerd van 6 naar 2. Cora verbindt patiënten, families en experts.

 

 

UntitledVOM: VoiceOfMedicine is een app die het begrijpen van de bijsluiter onder laaggeletterden bevorderd. Het is een app waarbij de barcode dient gescand te worden en je de belangrijkste punten van de bijsluiter kunt beluisteren. VOM zorgt voor veilig medicijngebruik, onafhankelijk zijn van anderen en zorgeloos het leven ingaan!

Deelnemers Challenge en Congress 2016

CloudCuddle: een opblaasbare, lichtgewicht en transporteerbare veilige slaap tent voor gehandicapte kinderen. Als je op vakantie bent, haal je het product uit je tas, legt je de opblaasbare banden om het matras heen, welke zich om het matras heen strak trekken wanneer hij wordt opgeblazen.

DigiPatho: Histologische diagnostiek is het beoordelen van biopten (kleine stukjes weefsel) onder een microscoop. Dit wordt gedaan door een patholoog, meestal in een ziekenhuis.

Ereva: heeft als doelstelling het herstel van patiënten te versnellen door middel van de zelfredzaamheid, informatievoorziening en intrinsieke motivatie van deelnemers te verhogen. Deze doelstelling wordt bereikt door implementatie van de nieuwste ICT en mobiele toepassingen gericht op het herstel van de patiënt.

Gight: LED-verlichting aangestuurd door een bewegingssensor. Hiermee wordt een pad verlicht, zodat er in het donker veilig van de slaapkamer naar de toilet gelopen kan worden.

Klup: is een applicatie die op basis van gemeenschappelijke interesses en locatie mensen weer aan elkaar koppelt.

Medacc Probefix: is een product dat bedoelt is om een ultrasound transducer te fixeren op het lichaam tijdens langdurige of dynamische metingen. Dit zorgt voor minder beeld artefacten wat leidt tot een stabieler ultrasound beeld. Daarnaast heeft het op ergonomisch vlak erg veel voordelen.

Smart Floor: is een slim ondervloer systeem waarmee real-time activiteit kan worden geregistreerd, deze data maakt talloze toepassingen mogelijk; o.a.

TinyBots: Bij Tinybots maken we kleine sociale robots voor mensen met dementie en hun familieleden. Dit is een stressvolle periode voor zowel de persoon met dementie als de familie. Hun leven verandert drastisch door dementie, en ze verliezen controle over hun eigen leven.

Touchless Industries: een Internet of Things platform om “smart medical devices” te realiseren in de zorgsector.

VisitU: is een interactieve live geluid- en beeldverbinding tussen patiënten en hun dierbaren thuis. Deze nieuwe manier van communiceren verstevigt de emotionele band met dierbaren en draagt bij aan een prettig ziekenhuisverblijf voor de patiënt waardoor hun welzijn verbetert en herstel versnelt.

 

Deelnemers SHC-traject 2016

Groenzalig: Groenzalig is een ecosysteem van (groene) vitaliteitsleveranciers, zorgverzekeraars en de werknemer. Groenzalig verbindt deze partijen om ervoor te zorgen dat het voor de werknemer zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt om een vitaal leven te leiden. Groenzalig is dé greenadvisor voor de vitale werknemer! Met groen wordt bedoeld groene gebieden dus bossen, parken, binnentuinen en locaties met een groen uitzicht.

De Babbelbox: de Babbelbox is een themabox met communicatiemateriaal voor mensen met dementie en hun omgeving. Mensen met dementie hebben moeite met het ophalen van herinneringen en hun taalvaardigheden. Dit zorgt voor communicatieproblemen en sociaal isolement. Met de Babbelbox kunnen herinneringen en taalvaardigheden worden opgehaald door het op juiste wijze stimuleren van de zintuigen van mensen met dementie. Er worden handvatten geboden aan de omgeving om de communicatie te stimuleren.

BluePoint (zie boven)

Medacc probefix (zie boven)

Touchless Industries (zie boven)

Cora (zie boven)