“Uit het Lectoraat verpleegkundige Diagnostiek van de Hanzehogeschool Groningen kregen wij, vier ICT studenten, een opdracht om een app te ontwikkelen. Met deze app kunnen zorgprofessionals het social network van cliënten in kaart brengen, bijvoorbeeld in het kader van mantelzorg. Hierdoor wordt in één oogopslag duidelijk wat de status is van de relaties tussen de familie, vrienden en kennissen van de cliënt. Na een succesvolle release van de eerste versie van de app hebben we in 2017 besloten om een bedrijf op te richten en de app naar de markt te brengen.

Castana heeft vorig jaar meegedaan aan de SHC om het netwerk te verbreden. Momenteel hebben we versie 4.0 van de app gereleased, wat bij TSN Thuiszorg wordt gedraaid voor test doeleinden.

Ons doel is het volgende: het schrijven van een goed businessplan, marktonderzoek uitvoeren, UX designers zoeken om de app zo veel mogelijk gebruiksvriendelijk te maken, en onderzoeken hoe de app gekoppeld kan worden aan elektronische patiëntendossiers (EPD)(Bijv. van TSN). “

Bakr Kamil, CEO & co-founder van Castana, is dit jaar geselecteerd om met Castana mee te doen met het SHC-Traject! Wij wensen hem veel succes en plezier met het behalen van de doelen!