Fluidbalance heeft als doel de urineproductie live 24 uur per dag te monitoren om zo nauwkeuriger registratie van urineproductie te krijgen en het verpleegkundige personeel te ontlasten. De urineproductie is een belangrijke maat zodat tijdig kan worden ingegrepen bij achteruitgang van zieke of kwetsbare patiƫnten om zo complicaties, ligduur en mogelijk zelfs sterfte te reduceren.

We hebben vaker met TIM Solutions meegedaan aan de Sustainable Healthcare Challenge vanwege het laagdrempelig karakter. In de 2017 editie kwam FluidBalance als winnaar uit de bus en dit heeft ons geholpen om geld en kennis beschikbaar te maken voor de eerste testen, waardoor we een mooie start konden maken.

FluidBalance is inmiddels samen gaan werken met Pezy Group en het UMCG. Er wordt hard gewerkt op diverse vlakken om het product verder te verfijnen. FluidBalance is een idee bedacht door TIM Solutions, een multidisciplinair team van professionals die samenwerken voor betaalbare zorginnovaties. Door onze bijzondere werkwijze zijn we in staat snel te schakelen en hebben een groot divers netwerk waardoor verbeterstappen efficiƫnt en snel gerealiseerd kunnen worden.