Donderdag 7 maart staat voor velen in de boeken als een normale dag, maar voor onze 11 start-ups was het een bijzondere! Die dag heeft de Masterclass plaatsgevonden: het jaarlijkse tweede evenement van de Sustainable Healthcare Challenge.
De Masterclass is de officiële start van het SHC-traject waarbij dit jaar 11 start-ups in 11 weken lang hun idee, concept of beginnend product omzetten tot een voltallige start-up.

Tijdens het traject zijn de start-ups gekoppeld aan coaches uit het SHC-netwerk. Als aftrap hebben de coaches en deelnemende start-ups elkaar ontmoet onder het genot van een pizza en een drankje. Om de kennis van beiden groepen van de gezondheidszorg te testen is een Quiz gehouden. Wat bleek? Het spreekwoord “om oud en wijs te worden, moet je jong en ambitieus zijn geweest” ging niet op. De jonge ondernemer won de quiz ruimschoots.

Na de kennismaking en de grote overwinning van de start-ups was het tijd voor de Masterclass zelf. Die vond plaats in de Social Impact Factory in Utrecht! Net al de Inspirator was het event uitverkocht! Tijdens de Masterclass zijn er in totaal 6 workshops gegeven door UCreate, Vital Innovators, Axon, Online Department en Online Department over verscheidene thema’s relevant voor startende ondernemers.

Na afloop van de workshops was er de tijd en ruimte om na te praten en de eerste contacten op de doen. Het werd ons als bestuur maar nog eens duidelijk dat de SHC een hechte community is met een leuk, nuttig en groot netwerk! De jonge ondernemers hebben veelbelovende ideeën/concepten! We kijken terug op een geslaagd evenement en start van het traject.

Donderdag 21 maart staat de eerste training van het traject op de planning. De eerste training is een Customer Journey-training verzorgd door Online Department.

Meer weten over de SHC en ook onderdeel worden van het netwerk? Laat het ons weten via info@sustainablehealthcarechallenge.nl