Practice makes perfect! Het geven van een goed doordachte pitch in slechts 90 seconden is een kunst op zichzelf. Op woensdagavond 15 mei organiseerde de Sustainable Healthcare Challenge daarom in samenwerking met SHC-partner Holland Startup een pitch training voor alle deelnemers aan het SHC-traject én alle start-ups die de week erna hun pitch hebben gepresenteerd tijdens de Challenge & Congress op 23 mei 2019!

Tijdens deze trainingsavond waren we te gast in de inspirerende omgeving van Holland Startup in Utrecht. SHC start-up manager Annelieke Volbeda feliciteerde de start-ups nogmaals en legde uit wat hen staat te wachten volgende week: in 90 seconden zullen zij hun zorginnovatie pitchen voor ruim 150 bezoekers tijdens de Challenge & Congress!

De training werd gegeven door Dennis Huizing van Holland Startup. Dennis ging uitgebreid in op de Holland Startup formule voor een perfecte pitch! Deze formule combineert de logos, pathos & ethos van Aristoteles met het ‘idee op een bierviltje’ concept van Richard Branson! Een goede pitch gaat niet alleen om logische argumentatie, maar ook om story telling en het opwekken van sympathie bij het publiek!

Oefening baart kunst! Na de presentatie en vele tips van Holland Startup was het daarom aan de start-ups zelf; zij kregen de kans om hun 90 seconden pitch te oefenen voor de groep. Zo kon ook meteen het pitch concept van de SHC worden geoefend. Nog even doorpraten is dan ook geen optie…. En dan blijkt 90 seconden ineens toch korter dan je denkt!

De training was niet alleen ter voorbereiding voor de deelnemende start-ups van de Challenge&Congress, maar voor de SHC trajectdeelnemers die nog niet geselecteerd waren was dit dé unieke mogelijkheid om de Wildcard te verdienen. Met de Wildcard kon het laatste plekje bemachtigd worden om deel te mogen nemen aan de Challenge & Congress. De winnaar van de Wildcard was ‘Durf te Delen’ met Annabel en Amy. Zij verdienden met hun idee dat laatste plekje, waarmee 15 start-ups rond was. Allen een onwijs goed idee om de Nederlandse zorg een stukje innovatiever te maken. Na alle pitches was het tijd voor wat ontspanning en werd de training en daarmee ook het SHC-traject afgesloten met een gezellige borrel.

De Sustainable Healthcare Challenge blikt met veel plezier terug op wederom een geslaagde avond en een zeer geslaagd SHC start-up traject. We willen Holland Startup en in speciaal Dennis Huizing hartelijk bedanken voor het mede mogelijk maken van deze avond! Ook willen wij graag alle start-ups bedanken voor hun inzet tijdens het traject en vinden wij het ontzettend gaaf om alle ontwikkelingen te zien die de 11 start-ups tijdens het Traject hebben getoond. Bedankt!