Start-ups 2022

Onderstaande startups namen deel het SHC-Traject 2021

Deelnemers Sustainable Healthcare Challenge

Deelnemers SHC-traject 2022

 Healthnetwork is het transparante en overzichtelijke platform voor wetenschappelijk onderbouwde complementaire zorg. Voor patiënten met chronische (onverklaarbare) klachten kan complementaire zorg een uitkomst bieden. Maar, door het grote aanbod en het gebrek aan kennis over de klinische mogelijkheden en mate van evidence, kan het vinden van een therapeut ingewikkeld zijn. Wij bieden een centrale plek waar wetenschappelijk onderbouwde complementaire zorg te vinden is en betrouwbare therapeuten.

VindiQu is hét platform voor uw digitale dagje uit voor mensen met een specifieke zorgbehoefte. Middels een livestream biedt VindiQu een unieke ervaring aan op de gewenste locatie. Zij faciliteren digitale uitjes in het binnen- en buitenland voor verzorgingshuizen, hospices en stichtingen.

Verhogen van inclusiviteit, bestrijden van eenzaamheid en verhogen van kwaliteit van leven door betekenisvolle ervaringen vanuit een sociale setting te simuleren. B2B richtend op zorginstellingen met kwetsbare ouderen als eindgebruikers. 20a 30 bewoners fysiek bijeen die realtime in verbinding staan met een gids op unieke locaties.

Neoflex: het ontwikkelen van een toolkit om videoreflectie mogelijk te maken en te implementeren op afdelingen met acute zorg. Door Neoflix worden afdelingen getraind en begeleid in het opzetten en toepassen van videoreflectie.

Een sensorsysteem dat fysiotherapeuten in staat stelt patienten thuis beter te begeleiden.

Het ontwikkelen van een kosten effectieve behandelmethode d.m.v. psilocybine voor o.a. depressie en andere mentale ziekten. Doel dit te doen obv wetenschappelijk onderzoek en verschillende therapeutische theorieën met een focus op procesoptimalisatie.