Winnaars 2017

Onderstaande startups hebben in 2017 de Challenge & Congress gewonnen

Winnaars 2017

Logo CC Diagnostics

CC Diagnostics werkt aan het de ontwikkeling van een gepatenteerde DNA gebaseerde hypermethylatie qPCR test. Met deze test kan er beter gescreend worden naar baarmoederhalskanker en de voorstadia hiervan. De pre-validation studie toont nu aanwijzingen dat implementatie van deze test in Europa een 33% verlaging van het aantal onterecht van baarmoederhalskanker verdachte vrouwen zou betekenen.

Logo FluidBalance

FluidBalance heeft een methodiek ontwikkelt voor nauwkeurige registratie van de vochtbalans in de klinische praktijk op basis van draadloze sensoren, een mobiele applicatie en een algoritme. Het algoritme ondersteunt artsen door het leveren van datagedreven decision-support. De innovatie ontzorgt verpleegkundigen door continue monitoring van vochtbalans bij de patiënt.

Logo IVWear

IVWear ontwikkelt een vernuftige draagtas voor infuuszakken en toebehoren die op heuphoogte wordt gedragen. Door een druksysteem wordt de zwaartekracht, de factor die ten grondslag ligt aan de klassieke infuuspaal, omzeild. De draagtas zorgt ervoor dat patiënten zich gemakkelijk en veilig kunnen bewegen wanneer zij een infuus ontvangen.

Logo 2 Tango signs

2Tango.Signs is een tool gemaakt door ervaringsdeskundige autisten, om digitale gebarentaal voor autistische kinderen mogelijk te maken, met hun ouders, beste vriend en/of begeleider. Door de neuro(a)typische verschillen te ondervangen met een app die met ‘communicatieve breekpunten’ rekening houdt, verlagen we de drempel tot communicatie onderling en stroomlijnen we een proces waarin communicatie ook voor de ASDer haalbaar en behapbaar wordt.

Pen gat infecties zijn het probleem dat Percutaneous wil gaan voorkomen. Pen gat infecties komen voor bij electieve orthopedische ingrepen zoals bij het gebruik van Illizarov frame bij been lengte verschillen of standsafwijkingen. We kunnen pen gat infecties voorkomen door een klein elektrisch stroompje op een bot pin te zetten. Hierdoor kunnen bacteriën slechte hechten aan de bot pin, moeilijker een biofilm vormen en geen infectie veroorzaken.