Ons team

Het dagelijkse bestuur van de Sustainable Healthcare Challenge (SHC) is in handen van een enthousiast en ambitieus team van studenten en young professionals. Vanuit hun passie voor jong ondernemerschap zetten zij zich vrijwillig in voor de SHC. Naast het jaarbestuur is er een Raad van Toezicht (RvT) die de langetermijnvisie bewaakt. Tenslotte heeft de SHC een bevlogen team van ambassadeurs, die de SHC promoten, het netwerk verder vergroten en ondersteunen bij evenementen.

Jaarbestuur

Jaarlijks worden zes tot acht bestuursleden aangenomen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de evenementen en de continuïteit van de stichting. Het bestuur vergadert wekelijks en 4 keer per jaar komen zij samen met de Raad van Toezicht.

Anne Fleur Donker

Anne Fleur Donker

Voorzitter

Anne Fleur vervult de positie van voorzitter in het SHC Bestuur 2021-2022. Ze studeert momenteel Data Science and Society aan Tilburg University en heeft een academische achtergrond in zowel de onderzoekskant van de zorg als de bedrijfsmatige kant van de zorg. Daarnaast werkt ze part-time als analist bij een investeringsfonds, waar ze veel proposities van innovatieve zorg-startups en -scale-ups behandelt. Hierbij let ze op zaken zoals de marktpotentie en de technologie, maar vooral op de ondernemer en het team. Dit zijn uiteindelijk de mensen die de zorg gaan innoveren! Haar doel is dan ook om zo veel mogelijk young professionals en studenten te stimuleren om aan de slag te gaan met hun innovatieve ideeën, in de hoop ze in de toekomst tegen te komen aan de investeringstafel

Thomas Koot

Thomas Koot

Financiën

Een van Thomas zijn eerste bijbaantjes was in een groot verzorgingshuis in Rotterdam, een prachtige ervaring waar hij mooie herinneringen aan heeft overgehouden. Thomas vindt het interessant hoe zorg massaal en efficiënt gehouden kan worden zonder dat dit afbraak doet aan de kwaliteit. Toen hij via zijn baan baan bij Siemens Healthineers hoorde van de Sustainable Healthcare challenge was hij direct enthousiast. Dit jaar is Thomas penningmeester, dit sluit goed aan op zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven die hij dit jaar zal afronden

Julia Leander

Julia Leander

Externe Relaties

Julia is dit jaar samen met Lodewijk verantwoordelijk voor de externe relaties van de SHC. Binnen haar studie Health Care Management houdt ze zich bezig met allerlei facetten van de gezondheidszorg. Wat echter ontbrak was innovatie binnen de gezondheidszorg en dit heeft zij kunnen vinden in de SHC. Samen met haar bestuur gaat Julia zich hard inzetten om jong talent aan te zetten tot ondernemen binnen de zorg!

Lodewijk Wouda

Lodewijk Wouda

Externe Relaties

Lodewijk heeft een medisch technische achtergrond en studeert tegenwoordig de master Health Care Management. Tijdens zijn studie merkte hij dat er goede ideeën zijn over mogelijk innovaties en veranderingen in de zorg alleen werd vaak de connectie met de praktijk moeilijk gelegd. Met de functie externe relaties probeert hij partners en studenten met elkaar kennis te laten maken om zo de praktijk dichterbij de studenten te krijgen en om te faciliteren in een innovatiever landschap voor de gezondheidszorg.

Stan Vergos

Stan Vergos

Startup Manager

Stan rondt in 2021 zijn studie Geneeskunde af. Zijn passie voor innovatie komt voort uit de wens patiënten op grote schaal te kunnen helpen. Hij vervult dit jaar dan ook de functie van startupmanager, om bij te dragen aan zorginnovatie.

Sarah van Ruitenbeek

Sarah van Ruitenbeek

Event Manager

Sarah vervult de positie van eventmanager in het SHC bestuur 2021-2022. Ze heeft recentelijk haar master Infection & Immunity aan de Universiteit Utrecht afgerond en doet nu oncologisch onderzoek aan de Universiteit van Zürich, Zwitserland. Gedurende haar loopbaan is ze met verschillende aspecten van de zorg in aanraking gekomen, zowel vanuit haar studie biomedische wetenschappen als haar brede werkervaring in het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht. Hier heeft ze voor en achter de schermen ervaren dat er knelpunten in de zorg zitten en dat innovaties soms lastig zijn door te voeren. Daarnaast staan duurzaamheid en een circulaire maatschappij bij haar hoog in het vaandel. Vanuit haar rol als eventmanager hoopt zij anderen te enthousiasmeren over deze focusseren te en te motiveren om de gezondheidszorg te blijven verbeteren.

Elke Beurkens

Elke Beurkens

Marketing & Communicatie

Elke vervult dit jaar de positie van marketing & communicatie. Ze zit momenteel in haar vijfde jaar van Geneeskunde en ziet veel mogelijkheden tot innovatieve verbetering in de gezondheidszorg. Via een gemeenschappelijke vriendin hoorde Elke van de SHC en ze was direct enthousiast! Met de SHC wil Elke meer kennis opdoen van alle verschillende facetten van de gezondheidszorg en zich inzetten om jong talent te enthousiasmeren en innovatief ondernemerschap te faciliteren.

Raad van Toezicht

Om de langetermijnvisie van de Sustainable Healthcare Challenge te bewaken is er een Raad van Toezicht (RvT) actief die op de achtergrond betrokken is bij het jaarbestuur. De Raad van Toezicht bestaat onder andere uit oud-bestuursleden; Robin Toorneman (2018), Vera van Lin (2019), Bas Dalmeijer en Kees Stefels (2019), Dayo Kielstra (2020).
Vera van Lin

Vera van Lin

Raad van Toezicht

Vera van Lin was voorzitter van de SHC in het jaar 2019/2020 en is daarna toegetreden tot de Raad van Toezicht. Daarnaast werkt ze bij Cordaan in Amsterdam als Business analist en controller. Ze wordt enthousiast van de mooie en creatieve ideeen van start-ups om de zorg weer beter of toegankelijker te maken.

Kees Stefels

Kees Stefels

Raad van Toezicht

Kees Stefels heeft in het jaar 2019/2020 de rol gehad van Externe Relaties.  Momenteel bevindt hij zich in de afrondende fase van zijn master Management of Innovation. Zijn passie voor innovatie, gecombineerd met zijn  persoonlijke interesse in de Life Sciences/Zorg  sector, leidt er toe dat hij zich wil blijven inzetten om de zorg te verbeteren.

Bas Dalmeijer

Bas Dalmeijer

Raad van Toezicht

Bas Dalmeijer is al enkele jaren betrokken bij de Sustainable Healthcare Challenge en heeft in het jaar 2019/2020 de rol gehad van Startup Manager.  Hij is verder werkzaam als arts-assistent bij de Chirurgie. Zijn medische achtergrond en passie voor innovaties binnen de zorg zijn de drijfveer om zich te blijven inzetten om de zorg te verbeteren en innovaties te stimuleren.

Bart Koppelmans

Bart Koppelmans

Raad van Toezicht

Na deelname aan het SHC traject 2018/2019 heeft Bart Koppelmans zijn passie voor de zorg ontdekt. Sinds die tijd begeleid hij studententeams en start-ups in Brabant met het opzetten van hun projecten en ondernemingen. Momenteel werkzaam bij TU/e innovation Space ervaart hij de energie van jonge ondernemingen dagelijks en motiveert hij hen om een succes te maken van hun projecten.
Dayo Kielstra

Dayo Kielstra

Raad van Toezicht

Dayo is sinds 2020 betrokken bij de SHC. Hij is voormalig bestuurslid en behartigde in zijn rol de externe relaties van de stichting.

Daarnaast houdt hij zich bezig met digitalisering en optimalisatie van processen bij een globale medtech speler. Door zijn technisch bedrijfskundige achtergrond ligt zijn interesse voornamelijk bij het

raakvlak van medische innovaties en techniek. Zijn motivatie om de SHC te ondersteunen ligt bij het ontwikkelen van een duurzame zorg samen met enthousiaste en jonge ondernemers.

Christiaan Teeuwen

Christiaan Teeuwen

Raad van Toezicht

Christiaan heeft een achtergrond in (medisch) technologische innovatie waarbij hij zich momenteel focust op strategie, innovatie en M&A trajecten voor corporates en startups binnen en buiten de zorg. Hij is sinds 2016 betrokken bij de SHC en bekleedde rollen als start-up coach en moderator. Zijn doel is om zijn opgedane kennis over te dragen jonge ondernemers en hen hierbij te helpen om hun innovaties en bedrijven verder te ontwikkelen.