Jaarbestuur

Jaarlijks worden zes tot acht bestuursleden aangenomen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de evenementen en de continuïteit van de stichting. Het bestuur vergadert wekelijks en 4 keer per jaar komen zij samen met de Raad van Toezicht. Samen richting zij zich op het jaarthema: ondernemen met druk op de ketel – samen naar een toekomstbestendige zorg!

Michiel van Etten

Michiel van Etten

Voorzitter

Dit jaar zal Michiel van Etten de positie van voorzitter vervullen binnen de SHC. Zijn academische achtergrond ligt binnen de gezondheidszorg met een gevolgde master in Health Policy Management and Innovation aan de UM en een master Entrepreneurship aan de UVA& VU.
Afgelopen jaren heeft hij als zorgvastgoed adviseur gewerkt. Hierbij ondersteunde hij ouderen zorgorganisaties betreft huisvestingsvraagstukken. Afgelopen jaar is Michiel samen met een oud studiegenoot een tweede start up gestart waarbij zij de data binnen de ouderenzorg beter en efficiënter willen inrichten omtrent woon & zorg vraagstukken.
Vanuit zijn rol zal Michiel vooral de focus liggen op een nieuwe strategische positionering van de SHC.

Tessa Bánki

Tessa Bánki

Financiën

Tessa zit op dit moment in haar vijfde jaar van Geneeskunde. Gedurende haar coschappen ziet ze veel mogelijkheden om de gezondheidszorg in de kliniek duurzamer te maken. Ze was opzoek naar een nieuwe uitdaging naast haar studie en toen ze in contact kwam met de SHC was ze direct enthousiast. Tessa kijkt er naar uit om meer te leren over alle aspecten binnen de gezondheidszorg, zich in te zetten om studenten en jonge ondernemers te enthousiasmeren en hen de mogelijkheid te bieden tot innovatie in de zorg. Binnen ons team zal zij dit jaar de rol van penningmeester vervullen.

Lieke Bok

Lieke Bok

Externe Relaties

Lieke behartigt samen met Meike de externe relaties van de SHC. Als business analist / consultant bij DiVetro heeft zij sinds haar afstuderen (Biomedische Wetenschappen aan de universiteit van Nijmegen) kennis opgedaan van de IT-sector in het sociale domein. Omdat zorg, medische wetenschappen en innovatie diep verankerd zijn, heeft zij zich dit jaar aangesloten bij de SHC. Zij wordt enthousiast van de energie en passie bij zowel partners als ondernemingen. Haar doel is ondernemerschap zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de zorg en haar processen, zodat innovaties een impact hebben en de professionals ondersteunen.

Meike van Sleuwen

Meike van Sleuwen

Externe Relaties

Meike vervult dit jaar samen met Lieke de functie van externe relaties binnen de SHC. Zij is momenteel werkzaam als zorgconsultant bij KINASE, waar zij bijdraagt aan de missie om de zorg beter te laten werken en innovaties daadwerkelijk te laten slagen in de praktijk. Gedurende haar studie Technische Geneeskunde merkte zij namelijk dat er zoveel goede ideeën zijn, maar dat de translatie naar de praktijk vaak lastig is en achterblijft. Hier wil zij graag verandering in brengen. Toen zij via via over de SHC hoorde was zij dan ook meteen enthousiast! Komend jaar is haar doel partners, studenten en young professionals bij elkaar te brengen, en hen te enthousiasmeren voor innovatie en verduurzaming in de zorg. Zodat het potentieel beter benut wordt en innovaties daadwerkelijk kunnen landen op de werkvloer.

Rens de Man

Rens de Man

Startup Manager

Rens vervult dit jaar de functie van start-up manager. Hij rond dit jaar zijn bachelor geneeskunde af en zal daarna starten met een master in de geneeskunde. Tijdens zijn coschappen merkte hij dat er onder zorgpersoneel vaak genoeg ideeën zijn om de zorg te verbeteren, maar dat hier vervolgens niets mee gedaan wordt. Daarom wil hij als start-up manager  dit jaar een nieuwe lichting jonge entrepreneurs bij elkaar brengen en hen via een meerweekse intensieve cursus verder helpen in hun missie om met druk op de ketel te ondernemen in de zorg.

Imogen van Beurden

Imogen van Beurden

Event Manager

Imogen vervult dit jaar de positie van Event Manager binnen het SHC bestuur 2022-2023. In januari begint ze met haar 6e jaar van de master Geneeskunde in Utrecht en hoopt zij begin 2024 de studie af te ronden. Tijdens haar coschappen is ze door gesprekken met artsen die zich met duurzaamheid, management en innovatie binnen de zorg bezighielden, geïnteresseerd geraakt in deze aspecten van de gezondheidszorg. Echter is zij van mening dat deze thema’s weinig terugkomen in de geneeskunde opleiding, dus wil zij zich met deze functie breder oriënteren. Daarnaast hoopt zij samen met de rest van het SHC bestuur anderen te kunnen enthousiasmeren en te inspireren voor innovatie en verduurzaming binnen de gezondheidszorg, om op die manier het zorglandschap te blijven verbeteren.

Isabelle Cranen

Isabelle Cranen

Marketing & Communicatie

Isabelle is bezig met een minor business management aan de Rotterdam School of Management en de master Geneeskunde aan de universiteit Leiden. Om effectief de zorg te kunnen ontlasten is innovatie nodig. Volgens Isabelle is het transleren van bestaande innovatietechnieken van velden buiten de zorg naar het zorglandschap hierin van enorm belang. Daarom is het haar doel, en die van de SHC, om zoveel mogelijk verschillende partijen binnen én buiten de gezondheidszorg samen te brengen om het verschil te gaan maken. Als bestuurslid marketing & communicatie wil Isabelle meer kennis opdoen van de spelers die een impact hebben op de gezondheidszorg en zich inzetten om jong talent te bereiken en te enthousiasmeren om samen zo de uitdagende taak van ondernemend innoveren op ons te nemen.

Raad van Toezicht

Om de langetermijnvisie van de Sustainable Healthcare Challenge te bewaken is er een Raad van Toezicht (RvT) actief die op de achtergrond betrokken is bij het jaarbestuur. Dit jaar wordt door de RvT en het SHC bestuur de focus gelegd op het ontwikkelen en uitvoeren van een nieuwe strategie voor de Sustainable Healthcare Challenge.
Christiaan Teeuwen

Christiaan Teeuwen

Raad van Toezicht

Christiaan heeft een achtergrond in (medisch) technologische innovatie, waarbij hij zich momenteel focust op strategie, innovatie en M&A trajecten voor corporates en startups binnen en buiten de zorg. Hij is sinds 2016 betrokken bij de SHC en bekleedde rollen als start-up coach en moderator. Zijn doel is om zijn opgedane kennis over te dragen jonge ondernemers en hen hierbij te helpen om hun innovaties en bedrijven verder te ontwikkelen. 

Fleur Rudolphus

Fleur Rudolphus

Raad van Toezicht

Fleur heeft een achtergrond in innovatie en management van de gezondheidszorg. Fleur is werkzaam bij Microsoft, waarbij ze focust op digitalisering in de Nederlandse ziekenhuizen doormiddel van slimme technologie. Fleur heeft tijdens haar studie meerdere evenementen van SHC bijgewoond en kijkt er naar uit om zich vanaf 2022 actief in te zetten voor SHC. Fleur haar achtergrond en passie voor innovatie en technologie binnen de zorg zijn haar grootste drijfveer om zich in te zetten om de zorg te verbeteren en innovaties te stimuleren.

Anne Arntz

Anne Arntz

Raad van Toezicht

Met een achtergrond in Biomedical Engineering adviseert Anne als consultant zorginstellingen en andere zorggerelateerde organisaties. Anne zet haar strategische vaardigheden graag in om de SHC en haar bestuur verder te ontwikkelen en daarmee de zorg toekomstbestendig te maken.

Bart Koppelmans

Bart Koppelmans

Raad van Toezicht

Na deelname aan het SHC traject 2018/2019 heeft Bart Koppelmans zijn passie voor de zorg ontdekt. Sinds die tijd begeleid hij studententeams en start-ups in Brabant met het opzetten van hun projecten en ondernemingen. Momenteel werkzaam bij TU/e innovation Space ervaart hij de energie van jonge ondernemingen dagelijks en motiveert hij hen om een succes te maken van hun projecten.
Dayo Kielstra

Dayo Kielstra

Raad van Toezicht

Dayo is sinds 2020 betrokken bij de SHC. Hij is voormalig bestuurslid en behartigde in zijn rol de externe relaties van de stichting.
Daarnaast houdt hij zich bezig met digitalisering en optimalisatie van processen bij een globale medtech speler. Door zijn technisch bedrijfskundige achtergrond ligt zijn interesse voornamelijk bij het raakvlak van medische innovaties en techniek. Zijn motivatie om de SHC te ondersteunen ligt bij het ontwikkelen van een duurzame zorg samen met enthousiaste en jonge ondernemers.

Frank Rutgers

Frank Rutgers

Raad van Toezicht

Frank Rutgers is advocaat bij Louwers IP|Technology Advocaten, waar hij zich heeft gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht en IT-recht. In zijn dagelijkse praktijk houdt Frank zich onder andere bezig met ondernemingen binnen de zorg. Via de door hem mede-opgezette stichting ehvLINC helpt Frank daarnaast geregeld startups in de zorg. Deze sector spreekt hem bijzonder aan gezien de impact die zorginnovaties kunnen hebben in ons dagelijks leven.