Deelnemers SHC-Traject 2018

Onderstaande startups hebben in 2018 deelgenomen aan het SHC-Traject

Deelnemers SHC-Traject 2018

Logo Velicus

Velicus gelooft in het bouwen naar een veiligere werk en leefomgeving, waarin iedereen kennis heeft om zichzelf en andere te helpen in geval van nood. Dit doen we door het visualiseren van onze EHBO/BHV cursussen met Mixed Reality software. Onze cursussen zijn op elk moment op iedere locatie in modules beschikbaar. We houden het interessant door het aan te passen op ieder zijn eigen niveau en het een ‘game ervaring’ te geven.

Logo FluidBalance

UpHub, Connect and grow. Een sociale onderneming die overtuigd is van de kracht van ouderschap. UpHub streeft ernaar om ouders en verzorgers preventief te bekrachtigen bij het omgaan met uitdagingen tijdens het opgroeien van hun puber(s). Dit wordt gedaan door op innovatieve wijze een laagdrempelige en stimulerende omgeving voor ouders te creëren, waarin zij een ondersteuningsnetwerk met elkaar opbouwen. De verbondenheid en gedeelde kennis maakt ouders bewust van hun kracht en geeft ze handvatten voor het aangaan van uitdagingen.

Logo Flessenpost

In een zee aan informatie, komt soms de juiste boodschap niet aan. Wij zorgen er met ons ontwerp voor dat de boodschap wel aankomt en de kern blijft drijven.

Studio Flessenpost bestaat uit Marleen Klapwijk en Simone van Daelen. Zij ontwikkelen communicatiemiddelen die gebruikt kunnen worden in gesprekken met laagtaalvaardigen over complexe zorg- en welzijnskwesties. Een voorbeeld hiervan zijn de BreinBouwers; dit zijn kaarten met activiteiten erop, die op het consultatiebureau uitgedeeld worden aan jonge ouders, om hen tips te geven hoe ze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hun kind.

Voor meer informatie, zie www.studioflessenpost.nl

Logo Oryx

De Oryx Go! voorkomt het vallen bij ouderen door hen veiliger en soepeler door het leven te laten bewegen met behulp van efficiƫnte bewegingsanalyse.

Logo ZorgEnKind

ZorgEnKind is een online platform met alle hulp en informatie voor ouders met een kind dat extra zorg nodig heeft. Bij het krijgen van een kind met beperking breekt een moeilijke periode aan voor ouders. ZorgEnKind neemt (aanstaande) mantelzorg ouders aan de hand mee door deze moeilijke periode op een praktische overzichtelijke manier online.

Logo Sjuul

SJUUL
Een slimme, persoonlijke en virtuele coach voor mensen met chronische aandoeningen die leidt tot een hogere therapietrouw, hogere kwaliteit van leven, effectievere zorg en lagere kosten.

Met opion kunnen mensen met een verstandelijke beperking ervaringen vastleggen en hun mening hierover vormen en daardoor makkelijker uiten. De zeggenschap over de zorg kan hierdoor verschuiven van zorgverlener naar zorgdrager. Hierdoor kunnen organisaties betere zorg op maat bieden.