Start-ups 2018

Onderstaande startups namen deel aan de Challenge & Congress 2018 of het SHC-Traject 2018

Winnaars Challenge & Congress 2018

Logo ForceQ

ForceQ
ForceQ is een apparaat dat beenspierkracht accuraat meet, met als doel om de revalidatie van meerdere neuro-musculaire en orthopedische aandoeningen van de onderste extremiteiten te verbeteren.

Logo Levels Diagnostics

Levels Diagnostics
Levels Diagnostics ontwikkelt een sneltest die het onderscheid kan maken tussen een virale of bacteriële infectie.

Logo Ritme

Ritme
Omzeil de mentale hindernissen van jouw diagnose voor het uitvoeren van jouw voorgenomen dagritme. Het enige wat je nodig hebt; QR-code stickers en de RITME pusher app! Doe een knoop in je digitale zakdoek met RITME.

Logo Oryx

OryxGo!
De Oryx Go! voorkomt het vallen bij ouderen door hen veiliger en soepeler door het leven te laten bewegen met behulp van efficiënte bewegingsanalyse.

VRelief
Training your pain system: Participatory Design of a serious game for patiënts suffering from chronic pain. VRelief can be used at home or at a clinical setting to train patients to cope with their pain in daily life.

Overige deelnemers Challenge & Congress 2018

Castana

Castana

Castana houdt zich bezig met de ontwikkeling van de Geno- ecogram App. Met deze app kunnen professionals in de zorg het sociale netwerk van clienten in kaart brengen. Hierdoor wordt het in een oogopslag duidelijk wat de status is van de relaties tussen de familie, vrienden en kennissen van de client, bijvoorbeeld in het kader van mantelzorg.

Medical VR

Medical VR

Medical VR – Een revolutie in 3D-medische beeldvorming.

Een anatomisch 3D-model van elke patient’s persoonlijke CT scans. Zo kunnen medisch specialisten eenvoudiger diagnoses stellen en worden patiënten beter geïnformeerd en geprepareerd voordat zij een operatie of behandeling ingaan.

Studio Flessenpost

Studio Flessenpost

Studio Flessenpost ontwikkelt communicatiemiddelen die gebruikt kunnen worden in gesprekken met laagtaalvaardigen over complexe zorg- en welzijnskwesties.

PlaygroundVR

PlaygroundVR

Een online Virtual Reality speeltuin voor kinderen in het ziekenhuis waar ze samen kunnen spelen, praten of gewoon voor even het ziekenhuis kunnen vergeten.

Medvice MIA

Medvice MIA

De MIA, (Medisch Interactief Anamnese- applicatie), is een unieke toepassing, speciaal ontworpen om een snelle en effectieve anamnese af te nemen in de spoed-eisende hulp of op de huisartsenpost, ondersteund door machinaal leren.

SugerVita

SugerVita

SugarVita helpt mensen met diabetes (type 2) hun leefstijl aan te passen en te leven met diabetes. SugarVita is een serious game in de vorm van een leuk, laagdrempelig digitaal bordspel. In het spel leren spelers over de impact van eten, bewegen, stress en medicatie op hun gepersonaliseerde bloedsuikerwaarde.

Sjuul

Sjuul

Een slimme, persoonlijke en virtuele coach voor mensen met chronische aandoeningen die leidt tot een hogere therapietrouw, hogere kwaliteit van leven, effectievere zorg en lagere kosten.

ZorgEnKind

ZorgEnKind

ZorgEnKind is een online platform met alle hulp en informatie voor ouders met een kind dat extra zorg nodig heeft.
Bij het krijgen van een kind met beperking breekt een moeilijke periode aan voor ouders. ZorgEnKind neemt (aanstaande) mantelzorg ouders aan de hand mee door deze moeilijke periode op een praktische overzichtelijke manier online.

Velicus

Velicus

Velicus gelooft in het bouwen naar een veiligere werk en leefomgeving, waarin iedereen kennis heeft om zichzelf en andere te helpen in geval van nood. Dit doen we door het visualiseren van onze EHBO/BHV cursussen die op elk moment in modules beschikbaar zijn. Door aanpassing op niveau en het een ‘game ervaring’ te geven houden we het interessant.

MAYA

MAYA

De koepel van Maya zorgt ervoor dat de patiënt zelf de controle krijgt over zijn of haar omgeving in het ziekenhuis, waardoor de patiënt zich meer op zijn of haar gemak zal voelen en beter zal slapen.

Deelnemers SHC-Traject 2018

Logo Velicus

Velicus gelooft in het bouwen naar een veiligere werk en leefomgeving, waarin iedereen kennis heeft om zichzelf en andere te helpen in geval van nood. Dit doen we door het visualiseren van onze EHBO/BHV cursussen met Mixed Reality software. Onze cursussen zijn op elk moment op iedere locatie in modules beschikbaar. We houden het interessant door het aan te passen op ieder zijn eigen niveau en het een ‘game ervaring’ te geven.

Logo FluidBalance

UpHub, Connect and grow. Een sociale onderneming die overtuigd is van de kracht van ouderschap. UpHub streeft ernaar om ouders en verzorgers preventief te bekrachtigen bij het omgaan met uitdagingen tijdens het opgroeien van hun puber(s). Dit wordt gedaan door op innovatieve wijze een laagdrempelige en stimulerende omgeving voor ouders te creëren, waarin zij een ondersteuningsnetwerk met elkaar opbouwen. De verbondenheid en gedeelde kennis maakt ouders bewust van hun kracht en geeft ze handvatten voor het aangaan van uitdagingen.

Logo Flessenpost

In een zee aan informatie, komt soms de juiste boodschap niet aan. Wij zorgen er met ons ontwerp voor dat de boodschap wel aankomt en de kern blijft drijven.

Studio Flessenpost bestaat uit Marleen Klapwijk en Simone van Daelen. Zij ontwikkelen communicatiemiddelen die gebruikt kunnen worden in gesprekken met laagtaalvaardigen over complexe zorg- en welzijnskwesties. Een voorbeeld hiervan zijn de BreinBouwers; dit zijn kaarten met activiteiten erop, die op het consultatiebureau uitgedeeld worden aan jonge ouders, om hen tips te geven hoe ze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hun kind.

Voor meer informatie, zie www.studioflessenpost.nl

Logo Oryx

De Oryx Go! voorkomt het vallen bij ouderen door hen veiliger en soepeler door het leven te laten bewegen met behulp van efficiënte bewegingsanalyse.

Logo ZorgEnKind

ZorgEnKind is een online platform met alle hulp en informatie voor ouders met een kind dat extra zorg nodig heeft. Bij het krijgen van een kind met beperking breekt een moeilijke periode aan voor ouders. ZorgEnKind neemt (aanstaande) mantelzorg ouders aan de hand mee door deze moeilijke periode op een praktische overzichtelijke manier online.

Logo Sjuul

SJUUL
Een slimme, persoonlijke en virtuele coach voor mensen met chronische aandoeningen die leidt tot een hogere therapietrouw, hogere kwaliteit van leven, effectievere zorg en lagere kosten.

Met opion kunnen mensen met een verstandelijke beperking ervaringen vastleggen en hun mening hierover vormen en daardoor makkelijker uiten. De zeggenschap over de zorg kan hierdoor verschuiven van zorgverlener naar zorgdrager. Hierdoor kunnen organisaties betere zorg op maat bieden.