Word jaarbestuur van de SHC

Ben jij een proactieve en ondernemende student of young professional? Kan jij naast je studie of baan nog wel een uitdaging gebruiken? En heb jij een hart voor de zorg? Word voor een jaar bestuur van de SHC!

Wat doe je als bestuurder van de SHC?

Voor één jaar ben jij verantwoordelijk voor de koers van de SHC
Jij bent met jouw bestuur verantwoordelijk voor zowel de koers als de organisatie van de SHC. Natuurlijk zet jij het werk van jouw voorgangers voort, maar daarnaast heb jij voldoende ruimte om een eigen draai aan jouw bestuursjaar te geven. Zo stel je samen jaardoelstellingen op en kies je een jaarthema. Gedurende één jaar leer jij hoe het is om een professionele organisatie te besturen en ontwikkel je alle skills die daar bij komen kijken.

Gave evenementen neerzetten
Je bent onderdeel van een professionele organisatie. De SHC-evenementen zijn je visitekaartje. Samen met een enthousiast team van ambassadeurs organiseer jij evenementen om studenten en young professionals te inspireren, stimuleren en faciliteren op het gebied van ondernemerschap in de zorg! Je kunt al je creativiteit inzetten om jouw evenement uniek en onvergetelijk te maken.

Start-ups en jonge ondernemers verder helpen
Start-ups verder helpen is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Samen met je team organiseer je het SHC-traject, waarin jonge ondernemers een masterclass, workshops en een persoonlijke coach krijgen aangeboden. Als bestuur denk je het traject uit, zorg je dat het goed verloopt en ben je het centrale aanspreekpunt voor alle betrokken partijen.

 Nieuwe partners en supportpartijen aan de SHC binden
De SHC wordt medemogelijk gemaakt door een groot aantal partners en supportpartijen. Als bestuur onderhoud je niet alleen actief contact met al deze partijen, maar draag je ook samen de verantwoordelijkheid om het netwerk uit te breiden. Op die manier zorg je dat er nog meer expertise in huis is voor start-ups en zorg je dat de SHC verder kan groeien – zowel financieel als in professionaliteit!

Waarom moet je deze kans aangrijpen?

 • Een bestuursjaar bij de SHC is een unieke en een fantastische ervaring. De SHC is een jonge, dynamische en energieke organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng en creativiteit. Coaching en begeleiding zal worden geboden vanuit de Raad van Toezicht van de SHC.
 • Naast organisatie- en leiderschaps-skills, bouw je een enorme dosis kennis en een fantastisch netwerk binnen de zorg op.
 • Je draagt bij aan de visie van de SHC: een wereld waarin duurzame gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk is.
 • Je kunt in aanraking met jonge ondernemers, start-ups en krijgt een perfect beeld van wat er speelt in de zorg en welke uitdagingen de toekomst brengt.
 • Een toevoeging aan je CV die elke toekomstige werkgever een grote meerwaarde zal vinden!

Wat wordt er van je verwacht?

 • Je hebt affiniteit met innovatie en ondernemerschap in de zorg
 • Je bent een team player
 • Je bent professioneel, enthousiast en komt je afspraken na
 • Een tijdsinvestering van ongeveer 10 uur per week naast je studie of baan

Functies

 • Voorzitter
 • Penningmeester
 • Marketing & Communicatie
 • Event Manager
 • Start-up Manager
 • Externe Relaties (2x)

Enthousiast geworden?

Solliciteren kan door je CV (maximaal 2 A4) en een korte motivatiebrief (maximaal 400 woorden) vóór  3 Juli, 23:59 uur, te mailen naar marketing@shcbestuur.nl . Gebruik als onderwerp van je email: “Sollicitatie bestuur + voornaam + achternaam”. Vergeet in je motivatiebrief niet te vermelden naar welke functie(s) binnen het bestuur je interesse uitgaat!  Wil je meer weten? Mail dan ook naar marketing@shcbestuur.nl. Wij vertellen je graag meer over wat we doen.

Enthousiast geworden?

Lees hieronder nog meer over de ervaringen van het vorige bestuur of…

Solliciteer nu!

Als start-up manager ben je kort gezegd verantwoordelijk voor het netwerk van start-ups van de SHC. Gedurende het jaar heb je contact met alumni start-ups, bezoek je meerdere evenementen om nieuwe start-ups en partijen te leren kennen, onderhoud je contact met support partijen en zoek je nieuwe mogelijkheden om het netwerk te verbreden. Daarnaast organiseer je het traject en sta je in direct contact met de nieuwe generatie SHC start-ups.

Het leukste vind ik de positieve en energieke sfeer die heerst bij zowel de jonge enthousiaste ondernemers als de partners en support partijen. Je merkt dat iedereen een hart heeft voor de zorg en zich graag wilt inzetten. Dat maakt het samenkomen op de evenementen ontzettend waardevol. Het geeft veel voldoening als je ziet dat er weer nieuwe start-ups worden opgericht en alumni start-ups steeds groter worden.

Heleen van der Heijden

Start-up Manager, SHC-bestuur 2017-2018

Als voorzitter bewaak ik het overzicht en het proces van de korte en lang termijn doelen van de SHC. Daarnaast leid ik de vergaderingen en mag ik namens het bestuur presenteren op onze eigen en externe evenementen. Het leukste aan mijn rol als voorzitter vind ik het fungeren als sparringspartner van mijn collega bestuursleden (inmiddels tevens vrienden). Het samenwerken, als bestuur maar ook zeker met onze partners, aan een succesvol jaar en het verbeteren van de gezondheidszorg geeft mij enorm veel energie!

Naast het bestuur ben ik fulltime werkzaam bij Cordaan als business analist & controller. Het bestuur van de SHC is goed te combineren met een fulltime baan mits jouw werkgever flexibel is. 

Vera van Lin

Voorzitter, SHC-bestuur 2019-2020

Als event manager ben je de eindverantwoordelijke voor het organiseren van de drie SHC evenementen: de Inspirator, de Masterclass en de Challenge & Congress. Met het hele bestuur brainstorm je over hoe de evenementen vorm moeten krijgen en dan ga je als event manager op zoek naar locaties en sprekers die daarbij passen. Ik vond het leukste om met alle verschillende partijen om tafel te zitten, van bestuurders van grote ziekenhuizen tot zorgverzekeraars, maar ook met start-ups die aan het opschalen zijn. De energie en passie die mensen hebben om de zorg te verbeteren zie je terug in het SHC-netwerk. Ik vond het erg leuk om met het bestuur al deze enthousiastelingen bij elkaar te mogen laten komen op de events.

Elianne Veenvliet

Event Manager, SHC-bestuur 2018-2019

Als penningmeester van de SHC heb ik geleerd hoe een non-profit stichting werkt en wat er voor nodig is om deze financieel gezond te houden. Ook is het uitdagend om binnen butget zo veel mogelijk waarde te kunnen toevoegen. 

Thomas Koot

Penningmeester, SHC-bestuur 2021-2022