Word jaarbestuur van de SHC

Ben jij een proactieve en ondernemende student of young professional? Kan jij naast je studie of baan nog wel een uitdaging gebruiken? En heb jij een hart voor de zorg? Word voor een jaar bestuur van de SHC!

Wat doe je als bestuurder van de SHC?

Voor één jaar ben jij verantwoordelijk voor de koers van de SHC
Jij bent met jouw bestuur verantwoordelijk voor zowel de koers als de organisatie van de SHC. Natuurlijk zet jij het werk van jouw voorgangers voort, maar daarnaast heb jij voldoende ruimte om een eigen draai aan jouw bestuursjaar te geven. Zo stel je samen jaardoelstellingen op en kies je een jaarthema. Gedurende één jaar leer jij hoe het is om een professionele organisatie te besturen en ontwikkel je alle skills die daar bij komen kijken.

Gave evenementen neerzetten
Je bent onderdeel van een professionele organisatie. De SHC-evenementen zijn je visitekaartje. Samen met een enthousiast team van ambassadeurs organiseer jij evenementen om studenten en young professionals te inspireren, stimuleren en faciliteren op het gebied van ondernemerschap in de zorg! Je kunt al je creativiteit inzetten om jouw evenement uniek en onvergetelijk te maken.

Start-ups en jonge ondernemers verder helpen
Start-ups verder helpen is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Samen met je team organiseer je het SHC-traject, waarin jonge ondernemers een masterclass, workshops en een persoonlijke coach krijgen aangeboden. Als bestuur denk je het traject uit, zorg je dat het goed verloopt en ben je het centrale aanspreekpunt voor alle betrokken partijen.

 Nieuwe partners en supportpartijen aan de SHC binden
De SHC wordt medemogelijk gemaakt door een groot aantal partners en supportpartijen. Als bestuur onderhoud je niet alleen actief contact met al deze partijen, maar draag je ook samen de verantwoordelijkheid om het netwerk uit te breiden. Op die manier zorg je dat er nog meer expertise in huis is voor start-ups en zorg je dat de SHC verder kan groeien – zowel financieel als in professionaliteit!

Waarom moet je deze kans aangrijpen?

 • Een bestuursjaar bij de SHC is een unieke en een fantastische ervaring. De SHC is een jonge, dynamische en energieke organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng en creativiteit. Coaching en begeleiding zal worden geboden vanuit de Raad van Toezicht van de SHC.
 • Naast organisatie- en leiderschaps-skills, bouw je een enorme dosis kennis en een fantastisch netwerk binnen de zorg op.
 • Je draagt bij aan de visie van de SHC: een wereld waarin duurzame gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk is.
 • Je kunt in aanraking met jonge ondernemers, start-ups en krijgt een perfect beeld van wat er speelt in de zorg en welke uitdagingen de toekomst brengt.
 • Een toevoeging aan je CV die elke toekomstige werkgever een grote meerwaarde zal vinden!

Wat wordt er van je verwacht?

 • Je hebt affiniteit met innovatie en ondernemerschap in de zorg
 • Je bent een team player
 • Je bent professioneel, enthousiast en komt je afspraken na
 • Een tijdsinvestering van 10-12 uur per week naast je studie of baan

Functies

 • Voorzitter
 • Penningmeester
 • Marketing & Communicatie
 • Event Manager
 • Start-up Manager
 • Externe Relaties (2x)

Wil je meer weten over de diverse functies? Lees er meer over in Bestuurswerving-SHC 2019-2020

Enthousiast geworden?

Solliciteren kan door je CV (maximaal 2 A4) en een korte motivatiebrief (maximaal 400 woorden) vóór 16 juni, 23:59 uur, te mailen naar info@sustainablehealthcarechallenge.nl. Gebruik als onderwerp van je email: “Sollicitatie bestuur + voornaam + achternaam”. Vergeet in je motivatiebrief niet te vermelden naar welke functie(s) binnen het bestuur je interesse uitgaat!  Wil je meer weten? Mail dan ook naar info@sustainablehealthcarechallenge.nl of neem contact op met de huidige voorzitter, Vera van Lin, via 06-11890079. Wij vertellen je graag meer over wat we doen.

Enthousiast geworden?

Lees hieronder nog meer over de ervaringen van het vorige bestuur of…

Solliciteer nu!

Als start-up manager ben je kort gezegd verantwoordelijk voor het netwerk van start-ups van de SHC. Gedurende het jaar heb je contact met alumni start-ups, bezoek je meerdere evenementen om nieuwe start-ups en partijen te leren kennen, onderhoud je contact met support partijen en zoek je nieuwe mogelijkheden om het netwerk te verbreden. Daarnaast organiseer je het traject en sta je in direct contact met de nieuwe generatie SHC start-ups.

Het leukste vind ik de positieve en energieke sfeer die heerst bij zowel de jonge enthousiaste ondernemers als de partners en support partijen. Je merkt dat iedereen een hart heeft voor de zorg en zich graag wilt inzetten. Dat maakt het samenkomen op de evenementen ontzettend waardevol. Het geeft veel voldoening als je ziet dat er weer nieuwe start-ups worden opgericht en alumni start-ups steeds groter worden.

Heleen van der Heijden

Start-up Manager, SHC-bestuur 2017-2018

Als bestuurder van de Sustainable Healthcare Challenge ontwikkel ik me op verschillende vlakken en leer ik meer over de zorg in Nederland. Vanuit mijn functie kom ik in contact met diverse innovatieve partijen binnen het Nederlandse zorgstelsel. Ik krijg zo een kijkje in de keuken bij allerlei partijen, van consultants tot zorginstellingen. Zo leer je over al deze partijen in korte tijd veel!

Elke week spreek ik door de SHC inspirerende mensen met een duidelijke visie over de zorg. Mijn bestuursjaar bij de SHC heeft voor mij bevestigd dat dit een sector is waarin ik later werkzaam wil zijn en ik heb inzichten verkregen die ik op geen enkele andere manier had kunnen verkrijgen!

Marko Bots

Externe relaties, SHC-bestuur 2017-2018

Als event manager heb je de verantwoordelijkheid voor het organiseren van de grote SHC evenenementen: de Inspirator, de Masterclass, en de Challenge & Congress. De taken variëren van het overleg met locaties tot het benaderen van en afstemmen met sprekers. Dit jaar heb ik voor het SHC jaarbestuur gekozen om meer inzicht te krijgen in de Nederlandse zorg, meer te leren over start-ups en natuurlijk ervaring op te doen in de organisatie van evenementen! Het leukste dit jaar is om te merken dat je met jouw evenementen mensen kan inspireren, start-ups kan helpen en een bijdrage levert aan het meer innovatief maken van de Nederlandse zorg!

Amber Brauer

Event Manager, SHC-bestuur 2017-2018