Word bestuurslid bij de SHC!

Heb jij een hart voor de zorg en interesse in ondernemerschap? En kan jij naast je studie of baan nog wel een uitdaging gebruiken? Word dan bestuurslid bij de Sustainable Healthcare Challenge!

Wat is de Sustainable Healthcare Challenge?

De Sustainable Healthcare Challenge is een stichting die jong ondernemerschap in de zorg stimuleert. Dit doen we door evenementen te organiseren die tot doel hebben om jonge ondernemers te insipreren en in contact te brengen met partners en zorgprofessionals, om zo het oprichten van een start-up binnen de zorgsector te stimuleren en te faciliteren.  

Het dagelijks bestuur van de Sustainable Healthcare Challenge is in handen van een 8-koppig team van studenten en young-professionals. In samenspraak met de Raad van Toezicht is dit team verantwoordelijk voor alle operationele en strategische zaken gedurende het SHC-jaar. Daarnaast is er een enthousisast team van betrokken ambassadeurs die ondersteunt bij evenementen en promotie. Iedereen bij de SHC zet zich vrijwillig in. 

Wat doe je als bestuurder van de SHC?
Voor één jaar ben jij verantwoordelijk voor zowel de koers als de organisatie van de SHC. Natuurlijk zet jij het werk van jouw voorgangers voort, maar daarnaast heb jij voldoende ruimte om een eigen draai aan jouw bestuursjaar te geven. Zo stel je samen jaardoelstellingen op en kies je een jaarthema. Gedurende één jaar leer jij hoe het is om een professionele organisatie te besturen en ontwikkel je alle skills die daar bij komen kijken. Daarnaast kom jij in aanraking met innovatoren binnen de zorg en andere interessante spelers in het zorglandschap. 

Gave evenementen neerzetten
Je bent onderdeel van een professionele organisatie. De SHC-evenementen zijn je visitekaartje. Samen met een enthousiast team van ambassadeurs organiseer jij evenementen om studenten en young professionals te inspireren, stimuleren en faciliteren op het gebied van ondernemerschap in de zorg! Je kunt al je creativiteit inzetten om jouw evenement uniek en onvergetelijk te maken. In de voorgaande jaren organiseerde de SHC onder neer Inspirators, een Hackaton, het startup traject en het evenement waar het allemaal mee begon: de Challenge en Concress. 

Start-ups en jonge ondernemers verder helpen
Start-ups verder helpen is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Samen met je team organiseer je het SHC-traject, waarin jonge ondernemers een masterclass, minimaal 4 workshops en een persoonlijke coach krijgen aangeboden. Als bestuur denk je het traject uit, zorg je dat het goed verloopt en ben je het centrale aanspreekpunt voor alle betrokken partijen.

Nieuwe partners en supportpartijen aan de SHC binden
De SHC wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal partners en supportpartijen. Als bestuur onderhoud je niet alleen actief contact met al deze partijen, maar draag je ook samen de verantwoordelijkheid om het netwerk uit te breiden. Op die manier zorg je dat er nog meer expertise in huis is voor start-ups en zorg je dat de SHC verder kan groeien – zowel financieel als in professionaliteit!

Waarom moet je deze kans aangrijpen?
Een bestuursjaar bij de SHC is een unieke en een fantastische ervaring. De SHC is een jonge, dynamische en energieke organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng en creativiteit. Coaching en begeleiding wordt geboden vanuit de Raad van Toezicht van de SHC.

 • Naast organisatie- en leiderschaps-skills, bouw je een enorme dosis kennis en een fantastisch netwerk binnen de zorg op;
 • Je draagt bij aan de visie van de SHC: een wereld waarin duurzame gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk is;
 • Je kunt in aanraking met jonge ondernemers, start-ups en krijgt een perfect beeld van wat er speelt in de zorg en welke uitdagingen de toekomst brengt;
 • Vergoeding van reis- en functie gerelateerde onkosten;
 • Een toevoeging aan je CV die elke toekomstige werkgever een grote meerwaarde zal vinden!

Wat wordt er als bestuurslid van je verwacht?

 • Je hebt affiniteit met innovatie en ondernemerschap in de zorg of wil hier graag over leren;
 • Je bent een team player;
 • Je bent professioneel, enthousiast en komt je afspraken na;
 • Je bent flexibel en stressbestendig;
 • Je bent student (HBO/WO) of young professional;
 • Een tijdsinvestering van ongeveer 10 uur per week naast je studie of baan;
 • Eerdere bestuurservaring is een pré;
 • Je vindt het geen probleem om te reizen binnen Nederland.

Beschikbare functies voor het bestuur van 2024-2025

 • Penningmeester
 • Marketing & Communicatie
 • Start-up Manager
 • Externe Relaties – Account Manager
 • Externe Relaties – Community Manager

Lees meer over de verschillende functies in dit informatiedocument.

Enthousiast geworden?

Solliciteren kan door je CV en een korte motivatiebrief (maximaal 400 woorden) uiterlijk zondag 30 juni, 23:59 uur, te mailen naar voorzitter@shcbestuur.nl. Gebruik als onderwerp van je email: “Sollicitatie bestuur + voornaam + achternaam”. Vergeet in je motivatiebrief niet te vermelden naar welke functie(s) binnen het bestuur je interesse uitgaat!  Wil je eerst meer weten? Mail dan ook naar voorzitter@shcbestuur.nl. Wij vertellen je graag meer over wat we doen!

Enthousiast geworden?

Solliciteer nu!