Heb jij een fantastisch idee om de zorg te verbeteren? Of een innovatie die nog wel wat verder uitgewerkt kan worden? En sta jij open voor een uitdaging? Meld je dan nu aan voor het start-up traject van de Sustainable Healthcare Challenge! Deelnemers werken in vier maanden aan de ontwikkeling van hun idee tot een concreet businessplan.

 Van idee tot business plan

De Sustainable Healthcare Challenge (SHC) is een stichting die jong ondernemerschap in de zorg stimuleert. Om startende ondernemers een duw in de goede richting te geven, organiseert de SHC jaarlijks een start-up traject waarin deelnemers uitgedaagd worden om met hun onderneming aan de slag te gaan. Het start-up traject gaat op 14 februari 2024 van start. Gedurende de zes trajectavonden en tussentijdse coaching doorlopen de deelnemers onderwerpen zoals financiering, zorglandschap, validatie en marketing. Hiermee krijgen ze de benodigde handvatten om hun product of dienst verder uit te werken tot een concreet en haalbaar businessplan.

Het traject wordt afgesloten met een feestelijk pitchevent op 7 juni 2024 waar de deelnemers hun onderneming pitchen en daarmee kans maken op het winnen op verschillende geldbedragen tot wel €5.000. Naast geldbedragen kunnen de deelnemers ook structurele steun in de vorm van coaching en consultancy uren winnen om zo hun onderneming naar een volgend niveau te tillen.

“Het start-up traject was een goede eye-opener waarbij innoveren in de zorg realistisch wordt gemaakt.” – Eric van der Toorn (HOLOgenomix Life Sciences)

Basis voor ondernemerschap

Het start-up traject van de Sustainable Healthcare Challenge biedt startende ondernemers een professionele leeromgeving en wordt begeleid door ervaren coaches uit de praktijk. De deelnemers worden voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden om veelvoorkomende uitdagingen en valkuilen van het ondernemerschap te overwinnen. Zo creëren ze een goede basis voor ondernemerschap in de zorg.

Meedoen aan het start-up traject

Het start-up traject richt zich op studenten en young professionals met een innovatief idee om de zorg te veranderen. Voorwaarden van het start-up traject:

  • Tussen de 18-35 jaar;
  • Minder dan €10.000 aan omzet;
  • Maximaal drie personen per deelnemende start-up;
  • Toewijding om het gehele traject actief deel te nemen;
  • Beschikbaar op de trajectavonden: 14 februari, 6 maart, 27 maart, 17 april, 8 mei en 29 mei 2024;
  • Beschikbaar op het pitchevenement: 7 juni 2024.

Durf jij de uitdaging aan? Inschrijven voor het start-up traject kan via www.sustainablehealthcarechallenge.nl/shc-traject/