Donderdag 31 mei was de Challenge & Congress van de Sustainable Healthcare Challenge (SHC). De dag stond in het teken van zorginnovatie en jong ondernemerschap. Het theater van AFAS Software in Leusden bood het toneel waar verschillende keynote sprekers en startups de show stalen. In totaal kregen 15 start-ups de kans om te pitchen voor jury en publiek.

Beste pitch voor Oryx Go!
Elk van de 15 geselecteerde start-ups kreeg gedurende de dag 1 minuut de tijd voor een korte pitch. Hierna werden zij bevraagd door de vakjury. Ondanks de kritische vragen van de jury, kwamen alle start-ups er zonder kleerscheuren vanaf. Slechts 5 van de jonge ondernemers werden echter geselecteerd voor de finale. In de finale stonden:

  • Ritme
  • ForceQ
  • VRelief
  • ORYX GO!
  • Levels Diagnostics

Alle vijf kregen vervolgens de tijd voor een uitgebreidere pitch van 3 minuten. Met deze pitch konden zij publiek en jury overtuigen om hen geld en in-kind toezeggingen te geven tijdens de live-bidding. In de live-bidding is uiteindelijk in totaal € 17.000,- aan prijzengeld vergeven. Daarnaast kregen de vijf finalisten van alle kanten consultancy-uren, beursplekken en diverse netwerkmogelijkheden aangeboden.

Naast de toezeggingen in de live-bidding, viel ORYX GO! nogmaals in de prijzen: zij kregen de juryprijs voor de beste pitch. De publieksprijs ging naar Playground VR.

Benieuwd naar de verschillende start-ups? Bekijk ze hier.

Lachen is gezond
Tijdens de Challenge & Congress was er niet alleen ruimte voor start-ups. Ook verschillende professionals uit het werkveld kregen het podium om aanwezigen te inspireren met trends en ontwikkelingen uit de zorg. Patricia Heijdenrijk (directeur Pharos) belichtte de noodzaak van een inclusieve zorg. Jeroen Kemperman (Achmea) besprak historische momenten waarop veel innovatie plaatsvond en de systeemveranderingen die nu nodig zijn in de zorg. Laurent de Vries (RvB Viattence) vertelde een persoonlijk verhaal over wat ‘goede zorg’ voor hem inhoudt en de reden waarom hij zich hier elke dag voor hardmaakt. En Bente Adriaens verzorgde een lachtraining waardoor er direct nieuwe energie de zaal ingeblazen werd.

Al met al was het een energiek en inspirerend congres. Het SHC-bestuur kijkt terug op een fantastische, enerverende dag. Hun doel is om in de komende jaren nog meer start-ups in de spotlights te kunnen zetten en zo een stap te zetten richting een duurzame zorg!