Op dinsdag 3 oktober vond het jaarlijks terugkerende congres Health & Care Day plaats in Bussum. Dit jaar stond het thema ‘Samen voor de zorg van de toekomst’ centraal. Een thema dat mooi aansluit bij waar de Sustainable Healthcare Challenge voor staat. Twee van onze bestuursleden (Lisa-Marie en Femke) hebben deze inspirerende dag mee mogen maken.

De dag begon met een bijzondere spreker; prinses Laurentien. Zij sprak over de Raad van Kinderen en bracht mooie inzichten over hoe kinderen kunnen mee denken met lastige thema’s binnen de zorg. Kinderen blijven doorvragen naar de echte kern van een probleem, waar volwassen soms niet durven of simpelweg er niet aan denken om door te vragen. Er volgden nog meer interessante sprekers, zoals Daniëlle Braun, een zogenoemde corporate antropoloog. Zij gebruikt haar kennis en inzichten van volkeren over de hele wereld om organisaties verder te helpen en te adviseren bij veranderingen. Met veel passie en humor vertelde ze ons bijvoorbeeld over de specifieke totem die iedere organisatie kenmerkt en hoe je daarmee om moet gaan.

Ruimte was er ook om even goed te lachen… een ‘lachcoach’ verraste ons tussen de sprekers door met een korte lachtraining waarin geen grijns te breed was. Een brede grijns kregen wij ook van alle smaaksensaties die op het congres te verkrijgen waren. Van hutspot tot zelfgemaakt yoghurt ijs, alles smaakte heerlijk! Later op de dag volgde er een indrukwekkend verhaal van Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het net geopende Prinses Maxima Centrum. De mooie achterliggende boodschap van haar verhaal was dat als je blijft geloven in je eigen ideeën en plannen, je heel veel kunt bereiken.

Op deze dag was er ook ruimte voor een stukje Sustainable Healthcare Challenge, want Louis Zantema van RelieVR, een van de winnaars van de Challenge & Congress van afgelopen jaar, mocht een pitch geven. Hij zette een ijzersterke pitch neer, die veel goeds belooft voor de toekomst. Kortom, het was een geslaagd congres dat ons veel nieuwe inzichten en ideeën heeft gegeven, die wij weer kunnen gebruiken bij de Sustainable Healthcare Challenge!