‘Inspireren en geïnspireerd worden’ – zo luidde het doel van de Inspirator van de Sustainable Healthcare Challenge. En geïnspireerd zijn we zeker! Op 8 februari mochten we maar liefst 103 enthousiaste bezoekers uit heel Nederland verwelkomen in de Jaarbeurs Innovation Mile in Utrecht.

Fenna Heyning (Directeur STZ) trapte af en daagde het publiek uit anders naar zorg te kijken. De patiënt moet piloot zijn – de leiding hebben in zijn zorgtraject. Met deze veranderende rollen en verantwoordelijkheden zouden artsen de meer begeleidende rol van copiloot aannemen. Jaap de Bruin (Med Tech Business Developer, Utrecht Holdings) sprak over health care entrepreneurship. Aan de hand van praktische voorbeelden benadrukte hij hoe belangrijk het is dat ondernemers zich vanaf dag één bezighouden met hun evidence base en het klinische nut van hun product. “Start with the end in mind”, aldus Jaap. Het leverde interessante discussies op.

Het ‘walking dinner’ vormde een welkome break in het programma, waar bezoekers bovendien in gesprek konden treden met start-ups DigiDoctor en Running 20/20 tijdens de Innovation Playground. Na de break deelde Adriaan Theeuwes (initiatiefnemer Daan Theeuwes Centrum voor Intensieve Neurorevalidatie) een innemend en persoonlijk ondernemersavontuur. Toen de revalidatiezorg in Nederland te kort schoot om na een ernstig ongeluk het leven van zijn zoon Daan weer op te bouwen, besloot Adriaan het dat het tijd was voor verandering. Hij richtte zelf een revalidatiecentrum op. Een van Adriaan’s lessons learned: “heb een voorbeeld, een held, een visie en een passie”. Tot slot sprak Tjerk Feitsma (Founder 2.Tango.Signs) het publiek toe over zijn ervaringen als deelnemer van het SHC traject. Hij gaf een energieke peptalk, moedige aan tot ondernemerschap en stelde dat je van je zwakte je kracht moet maken!

Naast plenaire sprekers hadden bezoekers keuze uit een workshop biomimicry van Mariëlle van Dijk (RDM/Hogeschool Rotterdam)– waarin duurzaam innoveren door te leren van de natuur centraal stond – of een van de zes round tables. Je kon bijvoorbeeld aanschuiven bij onze partners Antes, Kwadraad, Axon of Vintura om een actuele case uit hun dagelijks praktijk te bespreken, maar ook bij Wind Tales, een start-up die ademhalingsoefeningen voor kinderen met taaislijmziekte leuker en laagdrempeliger maakt. Tot slot hostte Marjolein Hoogstraaten (Promovendus Universiteit Utrecht) een interessante discussie om innovatie vanuit academisch perspectief te bekijken.

De feestelijke borrel vormde een gezellige afsluiting van het event, met de nodige gelegenheid om te netwerken. Juist tijdens zo’n borrel komen nieuwe connecties tot stand! De Sustainable Healthcare Challenge blikt met veel plezier en trots terug op een geslaagde Inspirator! We willen onze sprekers, ambassadeurs, partners, start-ups en de Jaarbeurs Innovation Mile nogmaals ontzettend bedanken voor dit succes!

Heb je nog niet genoeg van de Sustainable Healthcare Challenge, ben je geïnspireerd geraakt en wil je aan de slag met je eigen idee? Koop nu snel je tickets voor de masterclass of schrijf je in voor het SHC-Traject!

Masterclass 22.03.2018

Leer skills voor het ontwikkelen van jouw start-up!

Koop nu je kaartjes!

SHC-Traject 22.03.2018 - 31.05.2018

Breng jouw idee op de markt door middel van diverse behoefte gestuurde trainingen en persoonlijke begeleiding van een ervaren coach.

Schrijf je in voor het SHC-Traject!