Kick-Off: inspireren, enthousiasmeren, verbinden

Dit jaar heeft de Kick-Off op 8 februari 2017 plaatsgevonden in het HagaZiekenhuis en het was een groot succes! Lees hier het verslag.

Het idee: De Kick-Off is het eerste evenement van de Sustainable Healthcare Challenge en zal in het teken staan van inspireren en verbinden. Dit evenement is een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier in contact te komen met verscheidene spelers in de zorg, maar ook met medestudenten en/of young professionals met een gemeenschappelijke interesse: innoveren in de gezondheidszorg. Het is de bedoeling dat iedereen zijn of haar ideeën over zorginnovatie met elkaar deelt, en samen te brainstormen over hoe het zorgstelsel verbeterd kan worden en van welke innovaties het zou kunnen profiteren. Zo hoop je natuurlijk te ontdekken of jij een start-up zou willen oprichten! Wees creatief, think outside the box!

De doelgroep: Studenten en young professionals die affiniteit hebben met ondernemerschap en de gezondheidszorg. Ben je niet erg ondernemend, maar heb je wel speciale interesse in de gezondheidszorg? Geen probleem, dan ben je even goed welkom! Net als mensen die ondernemer in hart en nieren zijn, maar zich niet specifiek richten op de gezondheidssector. Ons doel is namelijk: het verbinden van mensen met verschillende interesses en talenten. Wie weet ontmoet jij wel je ideale business partner.

Het programma: Het definitieve programma zal later bekend worden gemaakt. Er zullen in elk geval een aantal sprekers aanwezig zijn die een praatje zullen houden over verschillende aspecten van de gezondheidszorg: hoe staat het er nu voor met de gezondheidszorg? Waar loopt de gezondheidszorg tegen aan, en wat moet er in de toekomst veranderen? Ook zullen een aantal start-ups vertellen over hun eigen ervaring met het opzetten van een bedrijf. Tevens zullen er een aantal SHC finalisten aanwezig zijn om toe te lichten hoe zij terugkijken op het doorlopen van het SHC traject. Het evenement zal echter vooral ook interactief zijn: we zullen, door middel van activiteiten, het publiek de ruimte bieden om samen creatief na te denken over innoveren in de gezondheidszorg, ideeën uit te wisselen en te netwerken.