Al ruim dertien jaar heeft Boonstoppel Subsidie Advies B.V. expertise als intermediair op het gebied van subsidies. Boonstoppel is gespecialiseerd in het initiëren van subsidiekansen, het aanvragen van subsidies en het coördineren van het gehele subsidieproces. Dit doet Boonstoppel voornamelijk voor bedrijven die gericht zijn op innovatief en duurzaam ondernemen.

Om innovatie al in een vroegtijdig stadium van de juiste financieringsmix te kunnen voorzien is Boonstoppel sinds een aantal jaar betrokken bij verschillende startup accelerators. Ook is Boonstoppel actief betrokken bij de Sustainable Healthcare Challenge, om bij te dragen aan het doel om studenten en young professionals tot ondernemerschap in de zorgsector aan te zetten. Daarnaast heeft Boonstoppel dankzij haar ligging in de Health Valley regio veel ervaring met bedrijven in de health sector. Op deze manier hebben wij de afgelopen jaren vele subsidies weten te realiseren voor innovaties die inspelen op de problematiek van bezuinigingen, personeelstekorten en vergrijzing in de veranderende zorgmarkt.

Door de betrokkenheid bij deze zorginnovaties heeft Boonstoppel vele innovaties voorbij zien komen die de potentie hebben elkaar te versterken en versnellen, maar waarbij de verbindende factor vaak ontbrak. Deze jarenlange ervaring binnen de zorgsector zorgt ervoor dat Boonstoppel actief wil bijdragen aan het verbinden en versnellen van innovaties. Deze versnelling kan mede behaald worden met de laagdrempelige Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk (WBSO) subsidie: Deze regeling is een korting op de loonbelasting en heeft als doel om innovatie binnen een bedrijf te stimuleren. Ook zijn er tal van andere interessante regelingen, waaronder de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Hieronder volgt een korte omschrijving van een project die wij binnen deze regeling hebben ondersteund.

Middels het MIT-instrument ‘Haalbaarheidsprojecten’ heeft Boonstoppel één van de oud deelneemsters aan de SHC, Susanne Baars, aan een mooie financiering weten te helpen voor het onderzoeken van de technische en economische haalbaarheid van haar businesscase. Het onderzoek was gericht op een platform waarmee patiënten en families een medische familiegeschiedenis eenvoudig inzichtelijk konden maken, zodat onnodige ziekte of plotseling overlijden ten gevolgen van erfelijke ziekten kon worden teruggedrongen.

Boonstoppel hoopt middels het partnership met de Sustainable Healthcare Challenge in contact te komen met (jonge) ondernemers in de zorgsector om ook hen te helpen met het opstellen van een sluitende businesscase en het realiseren van financiering middels subsidie. Boonstoppel komt hiervoor graag geheel vrijblijvend met deze partijen in contact om de subsidiekansen in kaart te brengen middels een gratis subsidiescan. Een mogelijk vervolgtraject zal dan worden ingericht op basis van ons no-cure-no-pay principe.