Previder Zorg levert IT-oplossingen aan zorgorganisaties. Sinds een jaar is Previder Zorg betrokken als partner bij de Sustainable Healthcare Challenge. We gingen in gesprek met Carmen Bijsterveld, marketingadviseur bij Previder Zorg, om te horen hoe ze terugkijken op het afgelopen jaar en waar ze momenteel mee bezig zijn.

Als IT-leverancier is Previder Zorg verantwoordelijk voor het gehele IT-fundament binnen een zorgorganisatie. Van cloudoplossingen – vanuit onder andere twee eigen datacenters in Oost-Nederland – tot digitale werkplekken. Carmen vertelt waarom dit bij zorginstellingen zo belangrijk is: “Door het complete IT-fundament goed te faciliteren, zorgen we ervoor dat zorgprofessionals zo min mogelijk technische belemmeringen ervaren in hun dagelijkse werk. Zo kunnen zij zich richten op wat voor hen het belangrijkste is, namelijk het verlenen van zorg.”

Digitale zorgwerkplek
Om deze technische belemmeringen zoveel mogelijk te kunnen beperken, focust Previder Zorg zich onder andere op de digitale werkplek voor zorgprofessionals. Hierbij worden alle applicaties die een zorgverlener nodig heeft, in één omgeving samengebracht. Medewerkers hebben nog maar één inlog nodig (single sign-on) en alle benodigde applicaties, documenten, roosters en communicatie zijn vanuit de digitale werkplek direct en veilig te benaderen. Hiermee wil Previder Zorg nog meer inzetten op het ontlasten van de zorgmedewerkers en de tijd die nodig is voor administratieve taken verkorten.

Weten wat er speelt
Sinds een jaar is Previder Zorg betrokken bij de Sustainable Healthcare Challenge. Hun voornaamste reden om als partner bij de SHC aan te sluiten, is om te weten wat er speelt in de zorg. Als IT-leverancier met de juiste certificeringen, zoals NEN7510 en ISO 27001, levert Previder Zorg namelijk voor veel zorgorganisaties verschillende technologie en systemen. Het is daarom van belang om het complete landschap aan leveranciers en innovaties te kennen. Carmen licht toe: “Het is voor ons erg belangrijk om te weten welke ontwikkelingen er gaande zijn en waar de focuspunten liggen, zodat wij daar met onze technologie op kunnen anticiperen en waarde kunnen blijven toevoegen.”

Innovaties op het gebied van ehealth en domotica zijn met name interessant voor Previder Zorg. “Er speelt veel op dat gebied, maar belangrijk daarbij is dat de onderliggende IT-infrastructuur klaar is voor dit soort ontwikkelingen. Daar willen wij bij helpen. Hoe zet je nieuwe technologie veilig, betrouwbaar, kostenefficiënt en toekomstbestendig in?” Carmen vertelt dat de druk op de zorg, veranderingen van systemen, grote wachtlijsten, veranderende wetgeving en de adoptie van nieuwe technologie veel gehoorde knelpunten zijn bij huidige zorgklanten. Dat vraagt heel veel van een organisatie die vooral bezig wil zijn met het verlenen van zorg. Carmen hoopt dan ook dit jaar weer relevante innovaties en ontwikkelingen voorbij te zien komen die inspelen op deze uitdagingen, zodat ook de zorgklanten van Previder Zorg hier goed over geadviseerd kunnen worden.

Wil je meer weten over Previder Zorg? Kijk dan op www.previder.nl/zorg.

Logo Previder