Op donderdag 4 oktober 2018 was het eerste SHC evenement van het nieuwe bestuursjaar aan de beurt; de SHC Partnerborrel. Deze gebeurtenis vond plaats in Rotterdam bij Online Department in hun inspirerende en industriële kantoorpand. Vanaf 17:00 was de inloop en konden de aanwezigen, diverse SHC partners en alumni, na het ontvangen van hun naamkaartje en een drankje alvast kennismaken met het nieuwe SHC-Bestuur 2018-2019. Om 18:00 nam de nieuwe SHC voorzitter Lisa-Marie van Baaren het woord en werd iedereen van harte welkom geheten en het avondprogramma bekend gemaakt. Daarna gaf zij het stokje over aan Tamara en Machiel van Online Department, die hun bedrijf aan ons introduceerden. Online Department maakt software en digitale producten menselijker en gebruiksvriendelijker, en hebben onlangs ook een oud-startup van de SHC geholpen met het ontwikkelen van een tastbaar product. Hun motto ‘Computer don’t be a machine’ is de slogan die we aan het begin van de avond al in onze zak konden steken.

Na het welkomstwoord van Online Department werden de gasten naar de zesde verdieping geleid waar de volgende sprekers aan bod zouden komen. Robin Toorneman blikte met ons terug op het afgelopen SHC Bestuursjaar. Een jaar vol successen waarbij de naamsbekendheid van de SHC naar een hoger niveau is getild, nieuwe waardevolle partners aan ons netwerk zijn verbonden, en de SHC startup finalisten tijdens de Challenge & Congress gezamenlijk een fantastisch bedrag van 17.500 euro hebben gewonnen. Een jaar om trots op te zijn! Na deze fijne terugblik was het moment aangebroken voor Lisa-Marie om het SHC-Bestuur 2018-2019 officieel te introduceren en de nieuwe jaarplannen bekend te maken. De bestuursleden werden geïntroduceerd door middel van een foto waarop zij 3 voorwerpen moesten afbeelden die hun interesses en hobby’s representeren. Een voorzitter met Amerikaanse roots, nerdy penningmeester, zumba dansende marketing & communicatie bestuurslid, creatieve event manager, analytische startup manager, en nieuwsgierige en muzikale externe relaties passeerden de revue.

Vervolgens was het moment aangebroken dat de jaarplannen van het SHC-Bestuur 2018-2019 bekend werden gemaakt. Dit jaar zal de focus voornamelijk liggen op “Continuïteit en professionaliseren”, “Startup en Partner netwerk” en “Internationaliseren”. Continuïteit en professionaliseren zal zowel intern (binnen het bestuur) als extern (communicatie met partners) worden toegepast, waarbij het SHC traject dit jaar een week langer zal duren dan voorheen. Het startup en partner netwerk zal nog verder worden uitgebreid met bijvoorbeeld partners bij verschillende typen bedrijven en partijen die binnen de Nederlandse gezondheidszorg een rol spelen. Het internationaliseren van de SHC zal inhouden dat dit één van de laatste blogs zal zijn die alleen in het Nederlands geschreven is, want alle social media posts en de SHC website zullen ook in het Engels vertaald gaan worden. Data van de opkomende SHC evenementen konden ook alvast in de agenda worden genoteerd: Inspirator op 7 februari 2019, Masterclass op 7 maart 2019, en de Challenge en Congress op 23 mei 2019. “Connecting Worlds: Samen zetten we stappen vooruit” is het overkoepelende thema van dit jaar, wat ook tijdens de SHC evenementen naar voren zal komen. De volledige visie en missie van het nieuwe SHC-Bestuur 2018-2019 zal binnenkort verder uiteen worden gezet op de website.

Als afsluiter van het avondprogramma werden twee oud SHC startups in de spotlight gezet, waarbij ze een pitch konden geven over wat de SHC hen gebracht heeft en hoe het er nu voor staat met hun startup. Als eerste was Coen Breedveld aan het woord van Levels Diagnostics, een startup die een bloedtest aan het ontwikkelen is om snel een bacteriële of virale infectie te kunnen constateren. Het gewonnen geld van de Challenge & Congress heeft hij gebruikt om kits voor lab experimenten aan te schaffen. Op dit moment is Levels Diagnostics op zoek naar nieuwe subsidies om hun product klinisch te kunnen gaan testen. Marcel Tiggelman van ORYX Movement Solutions kwam als laatste spreker naar voren. ORYX is een mobiel looplaboratorium wat de manier van bewegen tijdens het lopen en andere (sport-) specifieke bewegingen kan screenen, en daarbij inzicht kan geven in de oorzaak van bepaalde blessures of lichamelijke klachten. Marcel benadrukte tijdens zijn pitch hoe waardevol het netwerk is dat hij heeft opgebouwd bij de SHC; zo heeft hij Coen van Levels Diagnostics in contact kunnen brengen met een consultant waar hij naar op zoek was. Deze anekdote over de kracht van samenwerking past perfect bij het nieuwe SHC jaarthema, en is een mooie take home message van deze avond.

Daaropvolgend, onder het genot van een hapje en een drankje, en met de mooie skyline van Rotterdam op de achtergrond werd de borrel voortgezet. Ideeën werden uitgewisseld, en nieuwe connecties werden gemaakt. Het SHC-Bestuur 2018-2019 kijkt er nu al naar uit de samenwerking met de partners te versterken en de innovatieve SHC community verder uit te breiden. We danken iedereen voor de onvergetelijke avond en hopen jullie bij ons volgende evenement te zien, de inspirator op 7 februari 2019.