Practice makes perfect! Het geven van een goed doordachte pitch in slechts één minuut is een kunst op zichzelf. Afgelopen donderdag 24 mei organiseerde de Sustainable Healthcare Challenge daarom in samenwerking met SHC-partner Holland Startup een pitch training voor alle deelnemers aan het SHC-traject én alle start-ups die volgende week zullen pitchen tijdens de Congress & Challenge op 31 mei 2018!

Tijdens deze trainingsavond waren we te gast in de inspirerende omgeving van de Jaarbeurs Innovation Mile in Utrecht. SHC-voorzitter Robin Toorneman feliciteerde de start-ups nogmaals en legde uit wat hen staat te wachten volgende week: in één minuut hun zorginnovatie pitchen voor ruim 200 bezoekers tijdens de Challenge & Congress!

De training werd gegeven door Dennis Huizing van Holland Startup. Dennis ging uitgebreid in op de Holland Startup formule voor een platinum pitch! Deze formule combineert de logos, pathos & ethos van Aristoteles met het ‘idee op een bierviltje’ concept van Richard Branson! Een goede pitch gaat niet alleen om logische argumentatie, maar ook om story telling en het opwekken van sympathie bij het publiek!

Oefening baart kunst! Na de presentatie en vele tips van Holland Startup was het daarom aan de start-ups zelf; zij kregen de kans om hun één minuut pitch te oefenen voor de groep. Zo kon ook meteen het pitch concept van de SHC worden geoefend. Zodra de timer op 0 komt, volgt een overweldigende staande ovatie van het publiek! Nog even doorpraten is dan ook geen optie…. En dan blijkt één minuut ineens toch korter dan je denkt!

De Sustainable Healthcare Challenge blikt met veel plezier terug op wederom een geslaagde avond. We willen Holland Startup en de Jaarbeurs Innovation Mile hartelijk bedanken voor het medemogelijk maken van deze avond! Wil JIJ de genomineerde start-ups horen pitchen tijdens de Challenge & Congress op 31 mei bij AFAS Software in Leusden? Dat kan! Bemachtig snel de laatste kaarten!

Challenge & Congress 31.05.2018

Tijdens dit evenement wisselen pitches van jonge ondernemers (Challenge) en vooraanstaande sprekers (Congress) elkaar af. Het evenement wordt afgesloten met een live bidding, waar publiek en SHC-partners in-cash en in-kind bieden op hun favoriete pitches. Zo helpt SHC jonge ondernemers hun innovatie te realiseren!

Koop nu je kaartjes!