Op 3 mei vond de tweede trainingsavond van het SHC-Traject plaats. Dit maal waren we te gast bij ABN AMRO in Den Haag. Het doel van de avond was om meer kennis te vergaren over juridische zaken die komen kijken bij het oprichten van een start-up en om te ontdekken wat belangrijk is bij het maken van een businesscase.

Gastvrij werden we onthaald door de mensen van ABN AMRO. Na een rondje koffie en thee werden we meegenomen naar een leuk zaaltje, waar Lisanne van Axon Based Lawyers de avond mocht aftrappen. Zij nam de start-ups mee in haar juridische wereld. Termen als octrooien, patenten, auteursrecht en intellectueel eigendom vlogen je dan ook om de oren. Op enthousiaste wijze wist zij de start-ups te vertellen over de verschillen en wat juridisch wel én niet handig is als je een start-up begint. Zelfs het wedstrijdreglement van de SHC werd nog eens goed onder de loep genomen, om de start-ups er van te verzekeren dat hun ideeën bij deelname aan de Challenge goed beschermd zijn.

Na Axon was het de beurt aan ABN zelf. Na een introductie woord van Arno Kouwenhoven, sectorspecialist medici en vrije beroepen, die onder andere vertelde dat het gehele gebouw van ABN zelfvoorzienend is, nam Jaap Smolders (Directeur MKB Banking Zuid-Nederland) de start-ups mee in de wereld van investeerders en banken. In groepjes werd gebrainstormd over mogelijke investeerders en wat voor documenten belangrijk zijn als je een aanvraag doet bij een bank. Vervolgens was het aan de start-ups om in vijf zinnen hun start-up te verkopen aan een mogelijke investeerder. Dat is lang niet zo makkelijk als het klinkt! Het simpel en kort verwoorden van je idee, je doelgroep en je klant bleek toch moeilijker dan verwacht, maar des te leerzamer was de oefening.

De avond werd afgesloten met een borrel. In de ruimte was een schitterende vleugel aanwezig en SHC-Traject coach Peter wist het hele gezelschap te verrassen met schitterend pianospel. Er werd nog volop nagepraat en vooruitgeblikt. De komende weken zullen alle start-ups aan de slag gaan met hun businesscase. Als laatste training zal op 24 mei een pitchtraining plaatsvinden, waarin de deelnemers hun idee op indrukwekkende wijze leren verkopen. Vervolgens is het alweer tijd voor hét afsluitende evenement: de Challenge & Congress!

De Sustainable Healthcare Challenge blikt met veel plezier terug op wederom een mooie workshop. We willen ABN AMRO hartelijk bedanken voor de organisatie van deze avond. Ook naar onze partner Axon Based Lawyers spreken wij onze dank uit. Ben jij benieuwd wat de Traject deelnemers hebben bereikt in de afgelopen maanden? Heb je een geweldig idee voor een start-up of vind je het leuk om jonge ondernemers in actie te zien? Koop nu snel je tickets voor de Challenge & Congress op 31 mei of meld je aan om jouw start-up te pitchen!

Challenge & Congress 31.05.2018

Tijdens dit evenement wisselen pitches van jonge ondernemers (Challenge) en vooraanstaande sprekers (Congress) elkaar af. Het evenement wordt afgesloten met een live bidding, waar publiek en SHC-partners in-cash en in-kind bieden op hun favoriete pitches. Zo helpt SHC jonge ondernemers hun innovatie te realiseren!

Koop nu je kaartjes!