We zijn los! Op dinsdag 31 oktober vond het eerste evenement van het SHC-bestuur 2018 plaats, namelijk de Partner-/Alumni borrel. Na het overwinnen van meerdere hindernissen in de vorm van security poortjes, verzamelden oud-bestuursleden, oud start-ups, partners en supportpartijen zich in het hart van het Rabobank kantoor in Utrecht. Midden in het hypermoderne gebouw stap je door een gordijn in een andere wereld en sta je plots in een bruine kroeg: Café Old Dutch.

In deze intieme setting was het de eer aan Michel van Schaik, directeur gezondheidszorg Rabobank, om de avond te openen. Vervolgens was het aan Merian Kuipers, voorzitter SHC-bestuur 2017, om haar jaar af te sluiten, haar dank uit te spreken en om officieel het stokje over te dragen aan het nieuwe bestuur. Door middel van verdiepende vragen wist Robin Toorneman, voorzitter SHC-bestuur 2018, zijn bestuur op een leuke en interactieve wijze voor te stellen aan het publiek. Ook ging hij dieper in op de jaardoelen van het bestuur, namelijk meer betrokkenheid van studenten, universiteiten en hogescholen, het vergroten van zichtbaarheid en naamsbekendheid, het neerzetten van een duurzame stichting en het versterken van ons partner- en start-upnetwerk.

Het doel van de SHC is natuurlijk om studenten en young professionals te stimuleren tot innovatie en hen op weg te helpen met het ontwikkelen van een start-up. Vanzelfsprekend waren start-ups die in het verleden hebben deelgenomen aan de SHC sterk vertegenwoordigd. DiagnOSAS, sinds kort omgedoopt tot OSAsense, en Pacmed vertelden dan ook een inspirerend verhaal over wat de SHC voor hen betekend heeft en waar zij nu staan. Als laatste wist ook Tjerk Feitsma van 2Tango.Signs het publiek wederom te boeien met een pakkend verhaal.

Hierna was het dan eindelijk tijd voor borrelen en netwerken. De drank vloeide rijkelijk en dankzij de Rabobank waren er gezonde, duurzame hapjes met onder andere bietenbitterballen, oesterzwambitterballen (overigens bijna niet van echte te onderscheiden) en verschillende groentes met dip.

Als bestuur willen wij alle aanwezigen hartelijk bedanken. In het bijzonder bedanken wij Jan-René Kleijne en Michel van Schaik van de Rabobank, voor het mogelijk maken van deze borrel. Wij hebben genoten en hebben vertrouwen dat er dit jaar weer veel vruchtbare samenwerkingen ontstaan.