Woensdag 23 maart, 16.30 uur, MeetBerlage, Amsterdam. Het SHC Traject gaat beginnen! De 15 coaches die de komende weken begeleiding zullen geven aan de Traject deelnemers lopen één voor één binnen. Onder het genot van een drankje opent Wilbert, voorzitter van het SHC bestuur, de avond en kondigt kort het programma aan. Dan trappen de Traject deelnemers af door hun zorginnovatie ideeën te pitchen voor de coaches en het bestuur. Vervolgens betraden de coaches het podium om zichzelf in één minuut te verkopen – “wie ben je”, “wat doe je” en “welk waardevol expertisegebied kan jij inzetten voor de Traject deelnemers?”, waren de drie vragen die de coaches allen hebben beantwoord.

Na de korte pitches is er tijd om te netwerken en een “match” te bewerkstelligen tussen Traject deelnemers en coaches die de komende weken met elkaar in zee willen gaan. Ondertussen kunnen ze genieten van een buffet dat verzorgd was door MeetBerlage en druppelen de Masterclass deelnemers langzamerhand binnen.

De Masterclass staat in het teken van leren – alle aspecten waar je rekening mee moet houden om een start-up in de zorg succesvol te maken – en professionaliseren – van een idee voor zorginnovatie uitgroeien tot een ware start-up. De Masterclass is dan ook bij uitstek bedoeld voor studenten en young professionals die aan het begin van hun start-up avontuur staan en geïnteresseerden die meer te weten willen komen over ondernemen in het algemeen.

De Masterclass begint om stipt 19.00 uur en wordt geopend door Wilbert en Simina, die namens MeetBerlage het organisatorisch brein was geweest in de aanloop naar de Masterclass. Daarna is het tijd voor de eerste workshopronde: “Opschaling”  is het thema van de workshop van Vital Innovators en gaat over het opschalen van een zorgidee; met name grootschalige implementatie van een innovatie en het meten van de maatschappelijke impact kwamen aan de orde.

Het onderwerp “Strategie en Leiderschap” staat centraal in de workshop die verzorgd werd door Vintura en tijdens deze workshop wordt het belang van een ijzersterk team en een goede business strategie benadrukt. Daarnaast vertelt Vital Innovators een verhaal over het belang van vroeg opschalen.

Tijdens de tweede parallel sessie kunnen de deelnemers kiezen tussen “Juridisch Advies”, verzorgd door Axon Advocaten, waarin de juridische kaders uiteen worden gezet; en “The Why of Pitching” door MedicalDelta. Deze laatste workshop bevatte een aantal goede tips voor het neerzetten van een overtuigende pitch.

De laatste ronde bestaat uit de workshops “Financiën” van Rabobank en “Subsidie” van Boonstoppel. Tijdens de workshop over financiën gaat het vooral over de aspecten waar investeerders op letten: met welke start-ups willen ze in zee gaan en waarom? De workshop over subsidie is vooral gericht op waar je als start-up bij een subsidie aanvraag op moet letten en wat de mogelijkheden voor subsidie zijn.

Een plenaire afsluiting volgt na de laatste workshopronde. Wilco Schuttelaar van Zorginnovatie.nl legt uit hoe de inschrijving voor de SHC Challenge verloopt. De inschrijving voor de Challenge gaat via Zorginnovatie.nl, dé website voor zorginnovaties in Nederland. Deze leerzame avond wordt afgesloten met een borrel. Er wordt volop nagepraat over de workshops, het SHC Traject en deelname aan de SHC Challenge. Een aantal fanatiekelingen blijft hangen en moet door het bestuur naar buiten gestuurd worden toen om 23.00 het feest toch echt voorbij was.

De SHC wil haar partners hartelijk danken voor het verzorgen van de workshops: Vital Innovators, Vintura, MedicalDelta, Axon, Rabobank en Boonstoppel, bedankt voor jullie bijdrage! In het bijzonder ook dank aan MeetBerlage voor het faciliteren van de fantastische locatie.