Ben jij klaar om jouw start-up op te richten? Tijdens de Masterclass van de Sustainable Healthcare Challenge op 22 maart stond deze vraag centraal. Deze donderdagavond was tevens de aftrap van het SHC-traject 2018, waarin 10 start-ups gedurende 10 weken door middel van workshops en persoonlijke coaching werken aan hun business case.

Voorafgaand aan de Masterclass ontmoetten start-ups en coaches elkaar onder het genot van een hapje en een drankje in de Design Innovation Group in Utrecht. EHealth, GGZ, VR, apps en hulpmiddelen – de variëteit in deelnemende start-ups is ook dit jaar weer erg groot. De eerste afspraken met de coaches werden gepland, er werd informatie uitgewisseld en er werd vooral genoten van de feestelijke start van het SHC-traject!

Het plenaire programma van de Masterclass vond plaats in de Social Impact Factory – een plek waar duurzaam, sociaal ondernemerschap de dagelijkse praktijk is. In deze inspirerende omgeving werden 6 uiteenlopende workshops gegeven door partners van de SHC. Ook werden twee nieuwe partners in het SHC-netwerk aangekondigd: Online Department en Holland Startup. Wij feliciteren hen van harte met dit nieuwe partnerschap!

Tijdens de workshops werd door Vintura ingegaan op het belang van strategie en innovatie, schetste Axon Lawyers tegen welke juridische zaken je aanloopt als je gaat ondernemen in de zorg en vertelde Holland Startup welk netwerk, welke kennis en welke eigenschappen je als ondernemer nodig hebt. Ook kon je met Online Department sparren over probleemdefinitie, klantgerichte oplossingen en validatie. Tot slot mocht een overzicht van het subsidielandschap door Boonstoppel Subsidieadvies niet ontbreken.

Bij zo’n interactieve avond vol nieuwe inzichten hoort natuurlijk een borrel! Er werd volop genetwerkt, er werden nieuwe ideeën uitgewisseld en er werd teruggeblikt op een geslaagde avond. De Sustainable Healthcare Challenge blikt met veel plezier en trots terug op een mooie Masterclass. We willen onze partners, ambassadeurs, start-ups, de Design Innovation Group en de Social Impact Factory nogmaals ontzettend bedanken voor dit succes!

Heb je nog niet genoeg van de Sustainable Healthcare Challenge, heb je een geweldig idee voor een start-up of vind je het leuk om jonge ondernemers in actie te zien? Koop nu snel je tickets voor de Challenge & Congress op 31 mei of meld je aan om jouw start-up te pitchen!

Challenge & Congress 31.05.2018

Tijdens dit evenement wisselen pitches van jonge ondernemers (Challenge) en vooraanstaande sprekers (Congress) elkaar af. Het evenement wordt afgesloten met een live bidding, waar publiek en SHC-partners in-cash en in-kind bieden op hun favoriete pitches. Zo helpt SHC jonge ondernemers hun innovatie te realiseren!

Koop nu je kaartjes!

Pitch jij straks jouw innovatie op de Challenge?

Ben jij student of young professional en heb jij een goed idee om de zorg te innoveren? Heb jij een start-up opgericht en ben jij klaar om te pitchen voor een publiek vol met partners en andere geïnteresseerden die staan te springen om iets voor jou te betekenen? Zet dan nu 31 mei 2018, de datum van de Challenge & Congress in jouw agenda en schrijf je in!

Schrijf je hier in voor de Challenge